ARXIU GENERAL DE LA DIPUTACIÓ DE GIRONA

Fes la teva cerca

Utilitza l'eina de recerca per trobar el document que busques

NOTÍCIES

La Diputació publica 7 vídeos sobre la Mancomunitat a Girona a les seves xarxes socials

17/09/2014

Coincidint amb la inauguració el proper dissabte de l’exposició “La Mancomunitat a les terres de Girona”, la Diputació ha editat 7 vídeos, que sota el nom “La Mancomunitat en un minut” tracten, en poc més de 60 segons, sobre diferents temàtiques que relacionen la Mancomunitat i les comarques gironines. Els vídeos s’estan publicant al llarg d’aquesta setmana, un cada dia, a les xarxes socials de la Diputació: Facebook, Twitter i Youtube, i tots estan etiquetats en el hashtag #mancomunitat.

Ahir dilluns, es va publicar el vídeo La creació de la xarxa de biblioteques, en el qual la cap del Servei de Biblioteques de la Diputació, Carme Renedo, explica el rellevant paper que va tenir la Mancomunitat a l’hora de crear la xarxa de biblioteques gironines, de les quals van destacar les d’Olot i Figueres.

Avui dimarts, el vídeo 26.000 acords de les actes d’una època, la cap de l’Arxiu General de la Diputació, Xon Colomer, explica la tasca de buidatge de totes les actes de la Mancomunitat que ha dut a terme la Diputació de Girona.

Demà dimecres sortirà el vídeo La figura d’Agustí Riera, vicepresident i cofundador de la Mancomunitat, en el qual el nét, Gabriel Riera, parla del seu avi, qui, a més de ser president de la Diputació de Girona va tenir un rol cabdal a la Mancomunitat.

Dijous, el vídeo El palau Agullana mostrarà el projecte de trasllat la Diputació al palau Agullana, en què va intervenir Rafael Masó, però que finalment no es va dur a terme.

Divendres, La fotografia del segle presentarà les dues fotografies històriques que es van prendre a Girona amb gairebé un segle de diferència. A totes dues hi apareixen els quatre presidents de la diputacions catalanes, representants del sector civil gironí i periodistes.

Dissabte, en el vídeo Un llibre per explicar la Mancomunitat des del punt de vista de la Diputació, l’historiador Xavier Carmaniu explicarà el treball de recerca que està fent per al llibre que tractarà sobre la tasca realitzada per la Mancomunitat a les comarques gironines.

I diumenge apareixerà l’últim vídeo de la sèrie, que tractarà sobre l’exposició “La Mancomunitat a les terres de Girona”, que s’haurà inaugurat el dia anterior, el dissabte 20 de setembre, a Santa Coloma de Farners, i que itinerarà per les comarques gironines.

La campanya s’emmarca en les activitats organitzades amb motiu del centenari de la Mancomunitat (1914-1923), una institució que agrupà les quatre diputacions catalanes i que impulsà un ampli ventall de mesures per modernitzar el país.

Comparteix

 

 • III SEMINARI INTERNACIONAL D’ARXIUS DE L’ESPORT: ESPORTS I DRETS HUMANS

  02/03/2022

    El 9 de maig tindrà lloc la tercera edició del Seminari internacional dels arxius de l’esport (SIAE). Una trobada de caràcter biennal, que va néixer l’any 2018, amb l’objectiu de conscienciar i sensibilitzar tots els actors del món de l’esport i les administracions públiques sobre la necessitat d’establir estratègies i polítiques efectives per fer […]

 • II Seminari internacional dels arxius de l’esport

  08/10/2020

  El proper dimecres dia 14 d’octubre tindrà lloc la segona edició del Seminari internacional dels arxius de l’esport (SIAE). Una trobada de caràcter bianual que va néixer amb l’objectiu de conscienciar i sensibilitzar tots els actors del món de l’esport i les administracions públiques sobre la necessitat d’establir estratègies i polítiques efectives per fer possible […]

 • Fotografia en temps de Noucentisme. Adolf Mas, Valentí Fargnoli, Jeroni Martorell i el Repertori Iconogràfic

  18/12/2018

  Ahir, 17 de desembre de 2018, es va presentar al Saló de Descans del Teatre Municipal de Girona el llibre “Fotografia en temps de Noucentisme. Adolf Mas, Valentí Fargnoli, Jeroni Martorell i el Repertori Iconogràfic” de l’historiador i arxiver Joan Boadas i Raset. La presentació va anar a càrrec del doctor Joaquim Nadal, director de […]


Diputació de Girona | Pujada de Sant Martí, 4-5 | 17004 Girona | Tel. 972 185 000 | Fax 972 208 088
Avís legal