ARXIU GENERAL DE LA DIPUTACIÓ DE GIRONA

Fes la teva cerca

Utilitza l'eina de recerca per trobar el document que busques

NOTÍCIES

Inaugurada l’exposició virtual: “922-2014. Documents de Girona. Arxius, memòria i futur.”

26/02/2015

L’exposició 922-2014. Documents de Girona, que va ser realitzada amb motiu de la celebració a Girona del congrés internacional d’ Arxius i Indústries Culturals i que  es va poder veure a la Casa de Cultura  de Girona des del 12 d’octubre fins al 17 de desembre del 2014,  ha estat convertida en exposició virtual i  la podeu veure a www.ddgi.cat/arxiugeneral  o,  directament,  a l’enllaç https://www.ddgi.cat/arxiugeneral/exposicio-virtual-documents-de-girona-922-2014/.

Atès l’esforç tècnic i econòmic realitzat per les diverses administracions i institucions de la ciutat per tal de dur a terme aquesta iniciativa que aglutinava tots els arxius de la ciutat  es va creure convenient que aquesta exposició fos convertida en un espai virtual per tal de poder ser visitada pel públic sense limitacions temporals, a través d’internet, i utilitzada per tots els arxius i les institucions que els pugui interessar per a les seves tasques de difusió i formació.

És  una eina útil i pedagògica de qualitat per difondre del patrimoni documental de Girona però també, d’explicació del treball que es fa als arxius i des dels arxius, així com els reptes de futur sobre els documents i la informació.

Així doncs, posem a disposició del públic, dels arxius i dels centres de difusió del patrimoni  un instrument que permetrà conservar i visitar durant uns anys aquesta selecció de l’extraordinària riquesa documental dels diversos arxius de la ciutat. Milers de quilòmetres de documents, del passat i del present que són testimoni i prova de la gestió dels nostres afers com a societat i que, alhora, han esdevingut  o esdevindran la nostra memòria.

També, recordeu que s’hi analitza i s’hi exhibeix, de forma amena i entenedora,  el present i el futur del món dels documents, de la informació i dels arxius. S’acosta al lloc i als objectes de treball dels arxivers i les arxiveres: a l’organització i difusió del patrimoni documental custodiat durant generacions, tenint en compte que el nivell de civilitat i cultura d’una societat s’expressa, també, a partir de la possibilitat que la ciutadania té d’accedir als seus documents i a la informació.

La selecció documental presentada fa evident la transcendència dels documents des de el jo més personal fins a l’àmbit universal i posa de manifest que la força dels documents no radica en l’ostentació del seu aspecte físic, sinó en la potència informativa que contenen.

En definitiva, per difondre el patrimoni documental de Girona i fer visible el treball diari i els reptes de futur sobre els arxius, els documents i la informació

Esperem que trobeu interessant aquesta exposició virtual  i que la utilitzeu,  la compartiu i la difoneu.

Comparteix

 

 • III SEMINARI INTERNACIONAL D’ARXIUS DE L’ESPORT: ESPORTS I DRETS HUMANS

  02/03/2022

    El 9 de maig tindrà lloc la tercera edició del Seminari internacional dels arxius de l’esport (SIAE). Una trobada de caràcter biennal, que va néixer l’any 2018, amb l’objectiu de conscienciar i sensibilitzar tots els actors del món de l’esport i les administracions públiques sobre la necessitat d’establir estratègies i polítiques efectives per fer […]

 • II Seminari internacional dels arxius de l’esport

  08/10/2020

  El proper dimecres dia 14 d’octubre tindrà lloc la segona edició del Seminari internacional dels arxius de l’esport (SIAE). Una trobada de caràcter bianual que va néixer amb l’objectiu de conscienciar i sensibilitzar tots els actors del món de l’esport i les administracions públiques sobre la necessitat d’establir estratègies i polítiques efectives per fer possible […]

 • Fotografia en temps de Noucentisme. Adolf Mas, Valentí Fargnoli, Jeroni Martorell i el Repertori Iconogràfic

  18/12/2018

  Ahir, 17 de desembre de 2018, es va presentar al Saló de Descans del Teatre Municipal de Girona el llibre “Fotografia en temps de Noucentisme. Adolf Mas, Valentí Fargnoli, Jeroni Martorell i el Repertori Iconogràfic” de l’historiador i arxiver Joan Boadas i Raset. La presentació va anar a càrrec del doctor Joaquim Nadal, director de […]


Diputació de Girona | Pujada de Sant Martí, 4-5 | 17004 Girona | Tel. 972 185 000 | Fax 972 208 088
Avís legal