ARXIU GENERAL DE LA DIPUTACIÓ DE GIRONA

Fes la teva cerca

Utilitza l'eina de recerca per trobar el document que busques

NOTÍCIES

II Seminari internacional dels arxius de l’esport

08/10/2020

El proper dimecres dia 14 d’octubre tindrà lloc la segona edició del Seminari internacional dels arxius de l’esport (SIAE). Una trobada de caràcter bianual que va néixer amb l’objectiu de conscienciar i sensibilitzar tots els actors del món de l’esport i les administracions públiques sobre la necessitat d’establir estratègies i polítiques efectives per fer possible la preservació i la conservació dels documents produïts en l’exercici de les seves activitats.
El primer Seminari internacional dels arxius de l’esport va tenir lloc el mes d’octubre de 2018 a la ciutat de Girona i va comptar amb la presència d’un centenar d’assistents, alguns d’ells provinents de països estrangers i de tots els membres de la Secció d’Arxius de l’Esport del Consell Internacional d’Arxius. Com a novetat d’enguany, l’esdeveniment es realitzarà en un nou format: webinar o seminari web.

El segon Seminari internacional dels arxius de l’esport comptarà amb la participació de diverses figures rellevants en l’arxivística i, especialment, en l’arxivística esportiva com Véronique Reuter, responsable d’Estudis Documentals del Ministeri de Cultura de França, Servei Interministerial d’Arxius de França; Ossi Viita, cap del Departament de Col·lecció del Museu de l’Esport de Finlàndia; Marcel Russiñol Amat, digital asset manager i arxiver, i Xavier Reche Royo, científic esportiu i responsable del control de la càrrega externa, ambdós del Futbol Club Barcelona. I també serà l’escenari de la presentació de la Guia de suport a les entitats esportives de Catalunya; una guia de suport als arxius de les entitats esportives que vol servir de base per facilitar l’organització, la preservació i la conservació dels documents dels clubs, les federacions i les entitats esportives i que ha estat publicada, recentment, pel departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Atès el nou format en línia les experiències sobre arxius de l’esport que s’haurien desenvolupat presencialment es podran consultar al web del seminari (https://esportarxiu.ddgi.cat). Aquestes experiències o casos pràctics aniran a càrrec de responsables de diverses entitats d’arreu de Catalunya: Arxiu Municipal de Girona, Ajuntament de Girona, Associació d’Arxivers – Gestors de Documents de Catalunya, Arxiu Comarcal del Maresme i Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell.

Les inscripcions, que son gratuïtes i il·limitades, es van iniciar l’1 de setembre passat i finalitzaran el 9 d’octubre. En aquest moment hi ha més de 200 inscrits, una tercera part dels quals són de països estrangers. Per aquest motiu, les ponències es traduiran simultàniament en català, castellà i anglès.

Podeu consultar el programa i tota la informació a https://esportarxiu.ddgi.cat

Comparteix

 

 • III SEMINARI INTERNACIONAL D’ARXIUS DE L’ESPORT: ESPORTS I DRETS HUMANS

  02/03/2022

    El 9 de maig tindrà lloc la tercera edició del Seminari internacional dels arxius de l’esport (SIAE). Una trobada de caràcter biennal, que va néixer l’any 2018, amb l’objectiu de conscienciar i sensibilitzar tots els actors del món de l’esport i les administracions públiques sobre la necessitat d’establir estratègies i polítiques efectives per fer […]

 • II Seminari internacional dels arxius de l’esport

  08/10/2020

  El proper dimecres dia 14 d’octubre tindrà lloc la segona edició del Seminari internacional dels arxius de l’esport (SIAE). Una trobada de caràcter bianual que va néixer amb l’objectiu de conscienciar i sensibilitzar tots els actors del món de l’esport i les administracions públiques sobre la necessitat d’establir estratègies i polítiques efectives per fer possible […]

 • Fotografia en temps de Noucentisme. Adolf Mas, Valentí Fargnoli, Jeroni Martorell i el Repertori Iconogràfic

  18/12/2018

  Ahir, 17 de desembre de 2018, es va presentar al Saló de Descans del Teatre Municipal de Girona el llibre “Fotografia en temps de Noucentisme. Adolf Mas, Valentí Fargnoli, Jeroni Martorell i el Repertori Iconogràfic” de l’historiador i arxiver Joan Boadas i Raset. La presentació va anar a càrrec del doctor Joaquim Nadal, director de […]