ARXIU GENERAL DE LA DIPUTACIÓ DE GIRONA

Fes la teva cerca

Utilitza l'eina de recerca per trobar el document que busques

NOTÍCIES

Aprovació del Quadre de Classificació Documental de la Diputació de Girona

20/01/2016

El Ple de la Diputació de Girona ha aprovat el quadre de classificació documental corporatiu, que esdevé la clau de volta del Sistema de Gestió de Documents de la institució.

En el Ple de 24 de novembre, la Diputació de Girona va aprovar la Política de Gestió Documental corporativa per tal d’aconseguir una gestió eficaç i eficient en els processos de creació, recepció, gestió, accés, recerca i conservació dels documents i va ser publicada al BOP el 18 de desembre de 2015. Aquesta Política de Gestió Documental s’ha de desenvolupar i desplegar a tots els seus efectes a través de l’aprovació i publicació de diferents instruccions tècniques, entres les quals, una de les més importants és el quadre de classificació documental corporatiu, que esdevé la clau de volta del Sistema de Gestió de Documents de la Diputació de Girona en fase activa, semiactiva i inactiva.

El Quadre de Classificació, aprovat en el Ple de gener, ha de servir per organitzar, gestionar adequadament i fer accessible la documentació i la informació en un marc d’administració electrònica, però també per garantir la interoperabiltitat i facilitar l’accés, la recuperació i explotació dels documents i la informació  tant per part de les administracions com pels ciutadans. D’altra banda, i a un nivell més tècnic fa possible l’automatització dels diferents processos a aplicar sobre els documents al llarg de la seva vida, ens referim, a l’avaluació, conservació o eliminació, als terminis d’accés, a les transferències, etc.

El Quadre de Classificació Documental pot definir-se com l’estructura jeràrquica i lògica que permet la identificació, l’ordenació i la localització dels documents d’un organisme, i que, alhora, reflecteix la composició del seu fons documental se l’ha de considerar una eina rellevant i estratègica per a la identificació i el control dels documents i dels expedients, en qualsevol tipus de suport i en qualsevol fase del seu cicle de vida.

El Quadre de Classificació Documental corporatiu serà l’únic sistema de classificació utilitzable, a partir d’aquest moment, a la Diputació de Girona, tant pels documents convencionals com pels documents electrònics, que serà utilitzat per tots els programes i aplicacions informàtiques a l’ hora d’establir qualsevol tipus de paràmetres de classificació.

Comparteix

 

 • III SEMINARI INTERNACIONAL D’ARXIUS DE L’ESPORT: ESPORTS I DRETS HUMANS

  02/03/2022

    El 9 de maig tindrà lloc la tercera edició del Seminari internacional dels arxius de l’esport (SIAE). Una trobada de caràcter biennal, que va néixer l’any 2018, amb l’objectiu de conscienciar i sensibilitzar tots els actors del món de l’esport i les administracions públiques sobre la necessitat d’establir estratègies i polítiques efectives per fer […]

 • II Seminari internacional dels arxius de l’esport

  08/10/2020

  El proper dimecres dia 14 d’octubre tindrà lloc la segona edició del Seminari internacional dels arxius de l’esport (SIAE). Una trobada de caràcter bianual que va néixer amb l’objectiu de conscienciar i sensibilitzar tots els actors del món de l’esport i les administracions públiques sobre la necessitat d’establir estratègies i polítiques efectives per fer possible […]

 • Fotografia en temps de Noucentisme. Adolf Mas, Valentí Fargnoli, Jeroni Martorell i el Repertori Iconogràfic

  18/12/2018

  Ahir, 17 de desembre de 2018, es va presentar al Saló de Descans del Teatre Municipal de Girona el llibre “Fotografia en temps de Noucentisme. Adolf Mas, Valentí Fargnoli, Jeroni Martorell i el Repertori Iconogràfic” de l’historiador i arxiver Joan Boadas i Raset. La presentació va anar a càrrec del doctor Joaquim Nadal, director de […]


Diputació de Girona | Pujada de Sant Martí, 4-5 | 17004 Girona | Tel. 972 185 000 | Fax 972 208 088
Avís legal