Glossari


Superfície cadastre urbà

El Cadastre immobiliari és un registre administratiu dependent de l’Estat en què es descriuen els béns immobles rústics, urbans i de característiques especials.

El concepte actual de cadastre es basa en tres finalitats:

  • Donar una base per al planejament urbà i rural.
  • Calcular la suma de les contribucions (per exemple, l’impost immobiliari).
  • Guardar la seguretat jurídica del dret de propietat per mitjà de l’aprovació i l’arxivament de les mesures, que són la base de les escriptures de translació i domini.

El caràcter urbà o rústic de l’immoble depèn de la naturalesa del sòl.

S’entén per sòl de naturalesa urbana el que està classificat pel planejament urbanístic com a urbà, els terrenys que tinguin la consideració d’urbanitzables segons el planejament urbanístic i que estiguin inclosos en sectors, així com la resta del sòl classificat com a urbanitzable a partir del moment de l’aprovació de l’instrument urbanístic que el desenvolupi, i el que reuneixi les característiques contingudes en l’article 8 de la Llei 6/1998, de 13 d’abril, sobre règim del sòl i valoracions. Tenen la mateixa consideració aquells sòls en què es puguin exercir facultats urbanístiques equivalents a les anteriors segons la legislació autonòmica. S’exceptua de la consideració de sòl de naturalesa urbana el que integri els béns immobles de característiques especials.

Font: lloc web del Cadastre

Logo DDGI