Taller sobre habitatge buit

Destinataris

La jornada està orientada al personal tècnic i administratiu, als càrrecs electes dels ajuntaments i consells comarcals i a les entitats de la demarcació de Girona que tinguin relació amb l'àmbit de l'habitatge.

 

Objectius

El problema de l'habitatge actualment és estructural, ja que radica en el fet que les administracions no disposen de prou parc destinat a polítiques d'habitatge, i, sumat a la presència d'habitatge buit, desperta en les agendes públiques la necessitat de mobilitzar aquest habitatge buit per fer efectiu el dret a l'habitatge i el deure de mantenir el parc.

L'objectiu del taller és conèixer, des d'un punt de vista tècnic, la regulació actual de l'habitatge buit i compartir diferents experiències perquè puguin servir com a exemple per impulsar actuacions d'àmbit local. En aquest sentit, es vol fomentar la mobilització de l'habitatge buit i donar eines als ens locals perquè procurin garantir l'accés a un habitatge digne i evitar el mal ús de l'habitatge.

Així doncs, es tractarà d'analitzar les eines que tenim a la nostra disposició per detectar indicis de desocupació; de tenir present el contingut de les ordenances fiscals per gravar l'IBI sobre l'habitatge buit; de conèixer la compatibilitat amb les sancions de la Llei 14/2015, de l'impost sobre els habitatges buits, i d'aprofundir en la tramitació administrativa d'expedients sancionadors.

 

Programa

9.00 - 9.45 h

  • Presentació dels assistents i de la situació general

    Sessió dinamitzada per conèixer la situació general dels ens assistents i introduir els conceptes bàsics que cal tenir en compte.

    Diputació de Girona i Universitat de Girona (UdG)

 

9.45 - 11.00 h

  • Les ordenances fiscals. Contingut i definició de l'habitatge buit i relació amb la Llei de l'impost sobre els habitatges buits

    Albert Navarro, doctor de la UdG

 

11.00 - 11.30 h

  • Descans

 

11.30 - 13.30 h

  • La gestió local de l'habitatge buit. Procediment de detecció, catalogació i tramitació d'expedients

    Ajuntament de Granollers

    Gisela Bou, lletrada de l'Àrea de Territori i Ciutat

    Jesús Forns, cap dels inspectors

 

13.30 - 14.00 h

  • Tancament de la jornada

 
 
 

Tornar

Inscripcions

Formalitzar inscripció

 

Les inscripcions són gratuïtes i les places són limitades a un màxim de 50 assistents.

Dates i horari

divendres 21 de febrer de 2020

de 9 a 14 h

Lloc

Casa de Cultura de Girona - Aula A (1r pis)

Plaça de l'Hospital, 6 - 17002 Girona

Organitza

Diputació de Girona - Servei d'Habitatge

Contacte

Documentació