La sardana a l'escola

La Diputació de Girona treballa conjuntament amb la Generalitat de Catalunya en la promoció, el coneixement i la difusió de la sardana com a element patrimonial de Catalunya.

 

Dins aquest marc, la principal acció que es porta a terme és el programa «La sardana a l’escola», mitjançant el qual es vol apropar la cultura tradicional i popular als centres d’ensenyament i fomentar l’estima dels estudiants envers la sardana, inscrita dins del Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya l’any 2010. Tot i que la sardana és producte de l’evolució d’antigues danses populars, la seva estructura actual coincideix amb el moviment de la Renaixença, de mitjan segle XIX.

 

La finalitat del programa és donar a conèixer el patrimoni cultural, social i històric propi de Catalunya i participar en la conservació i difusió d’aquest bé comú.

 

El programa «La sardana a l’escola» té els objectius següents:

 

  • Mostrar als alumnes la riquesa cultural de la sardana i promoure la seva curiositat per ballar-la.
  • Facilitar als alumnes els coneixements a l’entorn dels aspectes coreogràfics musicals de la sardana.
  • Donar a conèixer als estudiants la riquesa de la cultura popular catalana i treballar amb els docents la manera d’aplicar-la a les diverses àrees de coneixement.

El pla de formació es porta a terme al mateix centre escolar, amb 10 sessions d’una hora de durada i una ràtio màxima de 30 alumnes per educador.

A qui s'adreça

Ciutadans

S’adreça a alumnes de primària de les escoles de les comarques de Girona.

 

La concessió del servei està subjecta al pressupost disponible, i es dona prioritat a la diversitat de centres davant la concentració de peticions d’una mateixa escola. Així mateix, es tenen especialment en compte les sol·licituds de centres d’alta complexitat.

Accés al servei

Per accedir al programa, els centres educatius han d’enviar una sol·licitud al Servei de Cooperació Cultural, mitjançant el formulari disponible al web dels Programes Pedagògics de la Diputació de Girona.

 

Posteriorment, el Servei de Cooperació Cultural proporcionarà les dades dels centres escolars inscrits a l’empresa organitzadora del curs, la qual es posarà en contacte amb les escoles per concretar l’execució de l’activitat.

Terminis

Obertura de sol·licitud : 01/10/2018
Tancament de sol·licitud : 31/10/2018

 

TERMINI D’INSCRIPCIÓ AL CURS ESCOLAR 2018/2019
De l'1 al 31 d'octubre de 2018

 
DATES D’EXECUCIÓ DE L’ACTIVITAT
Entre els mesos de gener i juny de cada curs escolar

Informació en línia

www.ddgi.cat/recursosPedagogics