Fundació Pau Casals

La Diputació de Girona col·labora amb la Fundació Pau Casals per oferir una iniciativa de promoció cultural i de suport educatiu als municipis de la demarcació de Girona, adreçada a la població escolar en general, i especialment de primària a ESO; i garantir, d'aquesta manera, que els joves catalans coneguin la figura i el llegat universal de Pau Casals.

 

En aquest sentit, amb aquest acord entre les dues institucions, s'ofereix l'accés gratuït per a tots els centres escolars dels municipis de les comarques gironines, tant en visita ordinària lliure, com organitzada, durant el curs escolar 2017/2018.

 

Totes les activitats es fan al Museu Pau Casals, a la Vil·la Casals (Sant Salvador, el Vendrell) i es troben detallades al web de la Fundació Pau Casals, d'acord amb el nivell educatiu.

 

Paral·lelament, els centres escolars tenen a la seva disponibilitat l'espai Paucasalseduca.org (dins el mateix web de la Fundació) on podran accedir als recursos educatius per treballar prèviament a la visita o posteriorment. Cal destacar la secció «Pau Casals Experimenta», en què els centres educatius trobaran un recull d'activitats per fer a l'aula amb nens i nenes d'educació infantil i primària. 

 

La finalitat d'aquestes activitats és oferir als mestres materials que els serveixin per treballar amb l'alumnat qui va ser Pau Casals en totes les seves vessants: home, músic i persona compromesa amb els seus propis valors i amb el seu temps.

 

Totes les propostes estan agrupades al voltant de tres grans temes:

  • 1. Pau Casals músic 
  • 2. Pau Casals, l'home i la natura 
  • 3. Pau Casals, ambaixador de la pau

A cada tema hi trobareu diferents activitats ordenades segons les edats o etapa escolar dels nens i nenes: 

  • 1. Educació infantil 
  • 2. Educació primària, cicle inicial 
  • 3. Educació primària, mitjà 
  • 4. Educació primària, cicle superior

Cada activitat té assignada un valor al qual fa referència i una denominació segons el tipus d'activitat que és.

 

Complementàriament, els educadors tenen a la seva disponibilitat les activitats al Museu: 

  • Visita guiada al museu 
  • Tallers musicals i concerts (escoles bressol, infantil, primària i secundària)
  • Anem a concert

A qui s'adreça

Ciutadans

Activitats dirigides als centres escolars d'educació primària, secundària obligatòria i batxillerat de tota la província de Girona.

Accés al servei

Les persones interessades amb els tallers poden accedir al web de la Diputació de Girona: www.ddgi.cat/recursospedagogics – «Programes Educatius i Divulgatius» – bàner de la Fundació Pau Casals per tal d’informar-se de les activitats i escollir la que més els interessi. Per reservar les activitats només cal posar-se en contacte amb el Museu Pau Casals.

Terminis

La sol·licitud del servei es farà d'acord amb el període vigent de cada curs escolar

Departament responsable

Cooperació Cultural

Informació en línia

www.ddgi.cat/recursospedagogics

Documentació