Premis a la qualitat de la llet i la producció de farratge

El Servei de Millora i Expansió Ramadera i Genètica Aplicada de la Diputació de Girona (Semega) atorga els Premis a la Qualitat en el sector lleter i a la Qualitat en la producció de farratge (Raigràs i Blat de Moro).

Aquests guardons representen un reconeixement a l'esforç realitzat pel sector ramader de les comarques gironines per millorar el seu producte. Hi ha tres categories de guardons: PREMI BLAT DE MORO ENSITJAT, PREMI RAIGRÀS ENSITJAT, i PREMI QUALITAT DE LA LLET, per a cadascun dels quals hi ha tres premis: primer, segon i tercer.
 • PREMIS A LA QUALITAT DE LA LLET
  Aquests Premis valoren la qualitat sanitària de la llet, expressada en dos paràmetres amb caràcter no desitjable: les cèl·lules somàtiques i els bacteris presents a la llet. Les dades en funció de les quals s'atorguen els premis són extretes del Laboratori Interprofessional Lleter, de Cabrils, i provenen de totes les explotacions de la província de Girona. Els classificats són els ramaders que, sumats els dos paràmetres, tenen menys caràcters no desitjables en la seva producció. El que en té menys és el guanyador.
 • PREMIS A LA QUALITAT DEL FARRATGE
  S'atorguen per dos tipus de farratges: el Blat de Moro ensitjat (farratge d'estiu) i el Raigràs ensitjat (farratge d'hivern i de primavera). Les mostres les obtenen els controladors de Semega a partir dels ensitjats dels ramaders, i després les porten a analitzar al laboratori del DARP de Cabrils. Per classificar els farratges i decidir els classificats en els Premis a la Qualitat del Farratge, es fan servir les unitats farratgeres. Una unitat farratgera és l'equivalent energètic a un kg de civada (quantitat d'energia que necessita una vaca per produir un kg de llet).
 • A qui s'adreça

  empreses

  Més informació

  Semega


Portal de Transparència de DDGI
Cercador
BOP Butlletí Oficial de la Província Factura electrònica Operacions pressupostàries Tràmits en línia
 • Utilitats
 • Imprimir Imprimir
 • Enviar Enviar
semega-irta
Dipsalut xaloc Conservatori Girona Semega Casa de Cultura Vies Verdes cilma ccb El Canal Sumar Consorci de les gavarres
REGISTRE GENERAL D'ENTRADA Pujada de Sant Martí, 4-5. 17004. Girona · T 972185000
I SORTIDA DE DOCUMENTS Horari: De dilluns a divendres de 8.30 a 14 h. NIF:P1700000A