Pacte d'alcaldes a les comarques gironines

El Pacte dels Alcaldes és el principal moviment europeu en què participen les autoritats locals i regionals que han assumit el compromís voluntari de millorar l'eficiència energètica i utilitzar fonts d'energia renovable en els seus territoris. Amb el seu compromís, els signants de Pacte s'han proposat superar l'objectiu de la Unió Europea de reduir en un 20% les emissions de CO2 abans del 2020.

 

La Diputació de Girona, amb el suport del CILMA i dels consells comarcals gironins i amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, promou aquesta iniciativa europea en l’àmbit de les comarques gironines i ha decidit promoure el Pacte d’Alcaldes a través del Programa d’impuls del “Pacte d’alcaldes” a les comarques gironines. Amb aquest objectiu, la Diputació de Girona ha formalitzat el seu compromís davant la DG Energia de la Comunitat Europea i esdevé Coordinador Territorial del Pacte per oferir suport tant a nivell tècnic com econòmic als signataris del Pacte.Programa «Euronet 50/50 max»

El programa «Euronet 50/50 max» és un projecte europeu emmarcat en el programa «Energia intel·ligent per a Europa», liderat per la Diputació de Barcelona, que incentiva l’estalvi energètic en edificis públics a partir de l’aplicació de bones pràctiques en l’ús i la gestió de l’energia. La metodologia del «50/50 max» consisteix a introduir incentius econòmics a l’estalvi energètic aconseguit. L’ajuntament i l’equipament signen un compromís mitjançant el qual el primer es compromet a retornar el 50 % dels estalvis econòmics aconseguits, i el segon, a aplicar un conjunt de bones pràctiques i a liderar el projecte.

La Diputació de Girona participa com a observadora en aquest projecte, i s’ha marcat l’objectiu d’aplicar la metodologia «50/50 max» en equipaments educatius de diferents municipis (amb una població inferior a 20.000 habitants) de la província de Girona que en els plans d’acció per a l’energia sostenible han indicat que volen dur a terme aquesta acció.

A qui s'adreça

Ens públics

Departament responsable

Medi Ambient

Informació en línia

http://www.ddgi.cat/pactedelsalcaldes

Portal de Transparència de DDGI
Cercador
BOP Butlletí Oficial de la Província Factura electrònica Operacions pressupostàries Tràmits en línia
  • Utilitats
  • Imprimir Imprimir
  • Enviar Enviar
beebergi
Enerinvest
pacte alcaldes
Dipsalut xaloc Conservatori Girona Semega Casa de Cultura Vies Verdes cilma ccb El Canal Sumar Consorci de les gavarres
REGISTRE GENERAL D'ENTRADA Pujada de Sant Martí, 4-5. 17004. Girona · T 972185000
I SORTIDA DE DOCUMENTS Horari: De dilluns a divendres de 8.30 a 14 h. NIF:P1700000A