DIPSALUT, Organisme de Salut Pública

Presidenta

Il.lma. Sra. Maria Puig i Ferrer


Adreça

Parc Científic i Tecnològic de la UdG, Edifici Jaume Casademont, C/ Pic de Peguera, 15 17003 Girona (la Creueta)

Població Girona
Codi postal 17003
Telèfon 972414720
Adreça electrònica info@dipsalut.cat
Web http://www.dipsalut.cat
Horari

de 8 a 15 h


Funcions

DIPSALUT és l'organisme autònom de la Diputació de Girona responsable de prestar serveis d'assistència tècnica als municipis de la demarcació en l'àmbit de la salut pública i la millora de la qualitat de vida dels seus ciutadans.
L'organisme s'ha estructurat entorn d'un model organitzatiu innovador amb l'objectiu de donar resposta a les necessitats i obligacions municipals en l'àmbit de la salut pública, i amb la finalitat d'establir polítiques i programes de promoció de la salut a les comarques gironines.

El model es desenvolupa a l'entorn de tres eixos clau: el Catàleg de Serveis, els Plans Municipals de Salut Pública i la Xarxa d'Agents de Salut Pública Municipal.

El Catàleg de Serveis recull la proposta de programes d'actuació de DIPSALUT als municipis gironins. És una oferta estructurada per àrees, línies i programes, i dirigida, d'una banda, a reduir les situacions de risc i assegurar els nivells òptims de protecció, i, de l'altra, a actuar per millorar la qualitat de vida dels ciutadans.

Per garantir una actuació eficaç i sostinguda, s'impulsa la redacció dels Plans Municipals de Salut Pública, que han de permetre identificar, per a cada municipi o zona geogràfica, el cens d'objectes de risc sobre els quals cal actuar (indicant-ne la intensitat i freqüència), així com conèixer la realitat social, demogràfica i cultural que ens ha de permetre dissenyar polítiques i programes de millora de la qualitat de vida de les persones que hi viuen.

La Xarxa d'Agents de Salut Pública Municipal (XASPM) de DIPSALUT és l'equip de professionals de l'organisme desplegats per les comarques gironines amb l'objectiu d'assistir els municipis en els temes relacionats amb la salut pública, de garantir l'execució dels programes del Catàleg de Serveis, d'estimular la redacció del plans municipals de salut pública i d'assessorar l'ajuntament en els aspectes de salut pública que necessiti.

El model es complementa amb el Sistema d'Informació Municipal en Salut Pública (SIMPSAP), la recerca i la innovació, la difusió, publicacions i formació, així com el centre de recursos.