Notícies

La Diputació de Girona i Business Angels Girona organitzen el Curs d'iniciació a la inversió en start-ups per impulsar l'economia gironina

Foto : La Diputació de Girona i Business Angels Girona organitzen el Curs d'iniciació a la inversió en start-ups per impulsa

El programa formatiu compta amb el cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional en el marc del PO FEDER de Catalunya 2014-2020

La presentació ha anat a càrrec de Pau Presas, vicepresident de la Diputació de Girona, i Josep Prat, vicepresident de Business Angels Girona (BAGi)

Aquesta és la segona edició del programa formatiu dirigit a inversors, que tindrà lloc del 16 d'octubre al 27 de novembre

Avui dilluns ha tingut lloc la presentació del programa formatiu per a inversors en col·laboració amb Business Angels Girona (BAGi) en el marc del programa «CO-CREIX». L'acte ha anat a càrrec del vicepresident de la Diputació de Girona, Pau Presas, i del vicepresident de BAGi, Josep Prat.

Aquest programa formatiu de sis dies compta amb el cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional en el marc del PO FEDER de Catalunya 2014-2020, i està adreçat a persones que tinguin interès a iniciar-se en el món de la inversió privada i vulguin conèixer de primera mà tots els elements que cal saber per formalitzar una inversió i minimitzar-ne el risc.

Una de les vies per finançar aquestes iniciatives empresarials és l'inversor privat sota la figura del que es coneix com a business angel o àngel inversor. Els organitzadors constaten: «Sabem que el problema no és la falta d'inversors, fins i tot en els temps que corren. Hi ha moltes persones econòmicament capaces i amb poder d'inversió per impulsar el creixement d'aquestes empreses més innovadores».

El vicepresident de la Diputació de Girona, Pau Presas, ha dit en la presentació : «En la creació i el creixement de les iniciatives emprenedores, el finançament és un aspecte clau, sobretot per a aquelles iniciatives empresarials que tenen un component innovador i que requereixen una inversió inicial elevada, les start-ups o empreses emergents. A Catalunya hi ha un bon ecosistema de start-ups i no falten esdeveniments i xarxes que giren a l'entorn d'aquest tipus d'empreses».

Per la seva banda, Josep Prat ha assenyalat que «La inversió privada és un sistema complex que ofereix als seus agents grans beneficis si posseeixen les tècniques adequades per detectar-ne les oportunitats i calcular-ne el risc. Amb aquest curs, els alumnes obtindran una formació intensiva i molt pràctica per començar a operar amb garanties». «La finalitat és transmetre als inversors potencials la visió d'inversions professionals i la dels àngels inversors més experimentats».

De fet, gràcies a l'èxit de la primera edició del curs d'inversió en empreses emergents que es va fer els mesos de novembre i desembre del 2019, s'ha corroborat que existeix un gran potencial de gent que voldria invertir-hi però que no té el coneixement suficient sobre què significa ser un àngel inversor.

Per donar resposta a aquesta manca de coneixements, el Servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Girona, a través del seu programa d'emprenedoria «Co-creix», juntament amb la Xarxa BAGI - Business Angels Girona, ha organitzat la segona edició del Curs d'iniciació a la inversió en start ups.


El programa «CO-CREIX» de la Diputació

La Diputació de Girona, en el marc de «CO-CREIX», el programa d'emprenedoria impulsat per l'Àrea de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local i aprovat pel Ple de la corporació el 2016, vol donar un impuls al teixit emprenedor de la demarcació perquè pugui materialitzar les seves iniciatives empresarials.

Aquest programa està estructurat en tres pilars:

  • El primer és la implementació de tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) que contribueixin a la millora dels serveis de suport a les persones emprenedores.
  • El segon és l'execució de programes formatius i de mentoria que contribueixin a la millora de les competències, tant de les persones emprenedores com de tots els agents de l'ecosistema emprenedor (inversors, tècnics d'ajuntaments, etc.).
  • I finalment el tercer, que és l'impuls del treball col·laboratiu i en xarxa amb entitats i agents de l'ecosistema emprenedor per millorar l'eficiència dels recursos disponibles.

Fruit d'aquest objectiu compartit amb Business Angels Girona, s'ha signat un contracte per a la realització d'un programa de formació sobre la inversió en empreses emergents dirigit a persones que tinguin interès a iniciar-se en el món de la inversió privada i vulguin conèixer de primera mà els elements essencials per formalitzar una inversió.


El programa formatiu per a inversors

El curs s'iniciarà el 16 d'octubre i finalitzarà el 27 de novembre i consistirà en sis sessions formatives de 4 hores de duració que es realitzaran els divendres a la tarda i seran impartides per professionals del sector de la inversió.

  • Sessió 1. Divendres 16 d'octubre: «Introducció a l'ecosistema inversor». Ponent: Pere Condom (BAGi).
  • Sessió 2. Divendres 23 d'octubre: «Procés d'inversió». Ponent: Silvia Martínez (LEXCREA).
  • Sessió 3. Divendres 6 de novembre: «Workshop sobre term sheet i pacte de socis dintre d'un cas pràctic en què un inversor explica tot el procés d'inversió». Ponent: Patricio Hunt.
  • Sessió 4. Divendres 13 de novembre: «Workshop sobre valoració i mètriques». Ponent: Quim Pagans.
  • Sessió 5. Divendres 20 de novembre: «Adquirir una visió general sobre els mètodes de valoració d'una start-up». Ponent: Xavier Sánchez.
  • Sessió 6. Divendres 27 de novembre: Sessió de filtratge. Anàlisi de dos o tres projectes reals per posar en pràctica els continguts del curs.

Les inscripcions es formalitzaran a través de la pàgina web de BAGi (www.bagi.cat).


Més informació

Aquest II Curs d'iniciació a la inversió en start-ups pretén donar les eines i l'assessorament necessaris a persones que volen conèixer les claus per invertir en projectes emergents.

El curs es divideix en sis jornades en format virtual i un 10 % dels participants podran assistir-hi presencialment. Cada ponència durarà una hora i mitja i les persones inscrites també podran visualitzar les sessions i participar-hi a través de la plataforma Zoom.

El curs va dirigit a empresaris o professionals de qualsevol sector disposats a rendibilitzar els seus recursos econòmics invertint en empreses emergents innovadores i amb projecció de futur.