Notícies

La formació en línia s'incorpora al web Formació en Xarxa de la Diputació de Girona

Foto : La formació en línia s'incorpora al web Formació en Xarxa de la Diputació de Girona

Fruit de la situació de crisi produïda per la COVID-19, el portal ha incorporat les formacions virtuals al seu cercador així com un nou apartat de repositori d'activitats en línia

Formació en Xarxa és una guia formativa col·laborativa que reuneix l'oferta formativa d'entitats locals del territori gironí per a la millora de l'ocupabilitat. Des del mes de gener s'han programat 350 cursos de 63 entitats diferents, consultats per 13.959 usuaris

El portal web de Formació en Xarxa és un servei de la Diputació de Girona que reuneix l'oferta formativa de les comarques gironines amb l'objectiu de millorar l'ocupabilitat de la ciutadania.

Des dels seus inicis, l'any 2014, aquest espai ha recollit nombrosos cursos de formació essencialment de caràcter presencial, organitzats i impartits per diverses entitats locals de promoció i desenvolupament del territori gironí i el Servei d'Ocupació de Catalunya. Tanmateix, amb l'inici de la situació d'emergència provocada per la COVID-19, el portal ha evolucionat amb aquesta nova conjuntura i ha incrementat notablement l'ús dels mitjans virtuals en l'àmbit formatiu. Per aquest motiu s'ha habilitat un nou apartat per a les formacions en línia en el seu cercador, des del qual es poden consultar, de forma àgil i senzilla, totes les activitats de formació en línia disponibles, que ja són més de setanta. A més, entre gener i maig se n'han programat més de cent que es duran a terme al llarg d'aquest any 2020 i que representen gairebé el 30 % del total de cursos.

Així mateix, s'ha habilitat un nou apartat de repositori d'activitats en línia des del qual es poden recuperar algunes de les formacions a distància ja finalitzades . Actualment aquest espai compta amb divuit activitats virtuals obertes, de diversos àmbits, que es poden consultar i visualitzar de nou: des d'habilitats socials i comunicatives i eines d'autoocupació i emprenedoria fins a coneixements en màrqueting i comunicació digital i informació sobre prestacions, ajudes i consells en la situació de crisi actual.


350 formacions programades i 63 entitats participants

Des del mes de gener fins al mes de maig s'han programat 350 formacions per aquest any 2020 fruit del treball col·laboratiu de les 63 entitats gironines que participen en el web Formació en Xarxa (ajuntaments, consells comarcals, universitat, patronals, Servei d'Ocupació de Catalunya, sindicats i entitats sense ànim de lucre).

Aquestes xifres, juntament amb les 13.959 visites que ha comptabilitzat el portal web durant aquets cinc primers mesos de l'any, fan de Formació en Xarxa un referent consolidat a la demarcació de Girona per a la cerca de formació per millorar l'ocupabilitat.

Al voltant del 40 % de les formacions que s'hi recullen les realitzen o imparteixen entitats locals de la comarca del Gironès. La segueixen el Baix Empordà, amb més del 20 %, i la Selva, amb més del 15 %. Els tres municipis on més formacions s'ofereixen són Girona, amb 86; Olot, amb 45, i Salt, amb 32.

En aquest portal, persones dels col·lectius d'aturats, treballadors, empresaris i emprenedors poden cercar cursos per localitat, família professional, destinatari o data d'inici. Més del 10 % de la formació està exclusivament adreçada a les persones aturades per millorar l'ocupabilitat, les quals, a més, tenen l'opció d'accedir a més del 90 % del total de la formació. Els cursos també pretenen incentivar l'emprenedoria de la demarcació; d'aquesta manera, al voltant del 10 % estan destinats a empresaris i emprenedors.

Així mateix, els usuaris de Formació en Xarxa tenen la possibilitat de subscriure's al resultat de les cerques per poder anar rebent les novetats en formació que compleixin els criteris que hagin especificat en el moment de fer la subscripció.

Més del 45 % de les activitats es centren en els àmbits de l'ocupació, la formació, l'orientació professional i les habilitats i competències personals. Així mateix, més del 15 % estan destinades a formar en empresa, emprenedoria i idees de negoci, i el 10 %, en el sector comercial. A part d'aquests àmbits, també s'hi pot trobar formació de múltiples sectors com poden ser el turisme i la restauració, la comunicació i el màrqueting, la informàtica, els idiomes o la gestió comptable i econòmica, entre molts d'altres.