Notícies

La Diputació de Girona crea una plataforma de comerç local en línia per a tots els municipis de la demarcació

Foto : La Diputació de Girona crea una plataforma de comerç local en línia per a tots els municipis de la demarcació

El Servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local té previst activar-la els propers dies per tal que els comerciants i els petits productors hi puguin oferir els seus productes

La Diputació de Girona, mitjançant el Servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local, continua treballant en mesures per dinamitzar el teixit econòmic i el comerç local a les comarques gironines i afrontar els efectes de la COVID-19. És per això que ara ha impulsat una plataforma de comerç local en línia per a tots els municipis de la demarcació a fi de facilitar la compravenda durant la pandèmia.

La intenció és que aquest market place funcioni els propers dies per tal que els comerciants i els petits productors hi puguin oferir els seus productes. D'aquesta manera, es promourà la presència digital d'aquests establiments perquè puguin arribar als consumidors i incrementar la seva visibilitat i les possibilitats de negoci. Els clients, per la seva part, podran fer les compres als comerços del municipi des de casa, amb més facilitats tant pel que fa a l'horari de recollida del producte com d'entrega a domicili.

La Diputació de Girona ha creat la plataforma per incentivar el consum de proximitat i ajudar el petit comerç, que és el que més fortament està patint la crisi sanitària i les mesures de confinament de la població. La majoria de botigues han estat tancades des que el Govern d'Espanya va decretar l'estat d'alarma a mitjans de març.

El Servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local ha volgut homogeneïtzar criteris en un marc preestablert. A més, donarà suport als ajuntaments per posar en funcionament la plataforma. Cada municipi tindrà el control de la seva parcel·la per tal que tothom se la senti seva, fet que exigirà disposar de personal dedicat a fer-ne el control i el manteniment. La plataforma no ofereix directament el servei de pagament, però cada comerç pot especificar com a servei propi el pagament telemàtic.

A partir d'aquest punt de partida, cada localitat pot desplegar més possibilitats dins d'aquesta iniciativa, com ara l'agrupació de comerciants per contractar serveis d'entrega a domicili o l'oferiment al consumidor de la possibilitat d'escollir l'hora d'entrega de la comanda.