Notícies

La Diputació de Girona realitza formacions en línia per fer front a les conseqüències de la COVID-19

Foto : La Diputació de Girona realitza formacions en línia per fer front a les conseqüències de la COVID-19

El Servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local ha organitzat tres tallers per a emprenedors sobre mesures per a autònoms, ERTO i altres mesures laborals, i moratòries i pagament d'impostos, i un per a tècnics municipals sobre com elaborar un pla de xoc per al comerç

Pau Presas, vicepresident primer, destaca: «La formació i l'assessorament són de vital importància per a persones autònomes i emprenedores en un moment com l'actual, amb un gran volum d'informació, per tal que puguin prendre decisions amb la màxima seguretat possible»

La Diputació de Girona, mitjançant el Servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local, ha organitzat quatre formacions en línia amb continguts específics per fer front a les conseqüències de la COVID-19. Són propostes destinades a resoldre dubtes i a orientar diferents sectors de les comarques gironines per superar la situació d'excepcionalitat que es viu en l'actualitat.

Dels quatre tallers programats, tres van destinats a emprenedors i treballadors i graviten al voltant dels ajuts per a autònoms, els ERTO (expedients de regulació temporal d'ocupació) i altres mesures laborals, i les moratòries i el pagament d'impostos. L'altre, que està dirigit exclusivament a tècnics municipals, explica com elaborar un pla de xoc per al comerç en una població. Per a qui no hi pugui assistir en línia, els tallers es poden recuperar per YouTube.

El vicepresident primer de la Diputació, Pau Presas, incideix en el fet que és de «vital importància oferir una bona formació i assessorament a les persones emprenedores i als treballadors autònoms de la demarcació en un moment on hi ha un gran volum d'informació als mitjans i per les xarxes socials».

«Des del Servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local hem fet una aposta decidida per ajudar les persones emprenedores i els treballadors autònoms per tal que puguin prendre decisions amb la màxima informació possible i fiabilitat. També hem volgut incidir en la formació dels tècnics municipals, que són una part essencial per desenvolupar plans de reactivació econòmics municipals en un futur immediat», ha afegit Pau Presas.

En la primera de les formacions, «Mesures per a autònoms derivades de la COVID-19», l'advocada laboralista Elisabeth Embid ha explicat les mesures que han definit el Govern d'Espanya i la Generalitat de Catalunya per ajudar aquest col·lectiu a pal·liar els efectes econòmics ocasionats per la pandèmia. Entre altres aspectes, s'hi han concretat les subvencions per al sector turístic de Catalunya, la prestació extraordinària pel cessament de l'activitat o les diferents mesures de finançament.
L'enllaç és el següent: https://www.youtube.com/watch?v=m6kMbSNTnAk

Elisabeth Embid també ha estat la ponent del segon taller: «ERTO i altres mesures laborals», en què ha explicat en quins casos i de quina manera una empresa es pot acollir a un expedient de regulació temporal d'ocupació. Així mateix, ha informat sobre altres fórmules que poden ser tant o més adequades per la situació en què es troben les empreses. També ha informat de la recentment aprovada moratòria en el pagament del lloguer dels locals comercials i ha donat a conèixer un paquet d'ajuts per a pimes dels sectors del comerç, l'artesania i la moda per un valor de 9 milions d'euros, pendent únicament de la publicació de la convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC).
Aquest és l'enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=ahz4vyRbk6Y&feature=youtu.be

Finalment, el tercer taller ha anat a càrrec de la fiscalista Asela Coll. Sota el títol «Moratòries i el pagament d'impostos en el marc de la COVID-19», ha fet un repàs de com una empresa es pot acollir a les moratòries aprovades pel Govern i de com afecta el pagament d'impostos.
L'enllaç per accedir-hi és el següent: https://www.youtube.com/watch?v=RLlhG1coiBM

 

També per als ajuntaments

Per als tècnics municipals, s'ha organitzat un taller formatiu amb el títol «Com elaborar un pla de xoc per al comerç», en el qual se'ls ha dotat de pautes per poder engegar plans de reactivació i dinamització del teixit econòmic i el comerç local.
Aquest és l'enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=eQ3wRUDO_wI

Tant en aquesta darrera formació (96 tècnics municipals participants), com en les anteriors, hi ha hagut una gran resposta: s'ha rondat el centenar d'inscrits en cadascuna. Aquestes iniciatives formen part de tot el paquet de mesures que està tirant endavant la Diputació de Girona des del Servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local per afrontar els efectes d'aquesta emergència sanitària i impulsar la recuperació de l'activitat econòmica a la demarcació de Girona.