Notícies

La Diputació de Girona, present en la desena edició dels Premis Ripollès Líders

Foto : La Diputació de Girona, present en la desena edició dels Premis Ripollès Líders

Aquesta nit, el teatre Comtal de Ripoll ha acollit la desena edició dels Premis Ripollès Líders, uns guardons que tenen per objecte reconèixer les principals iniciatives que hagin contribuït a potenciar la comarca del Ripollès (personals, empresarials o institucionals, entre d’altres). En l’acte hi ha participat el vicepresident segon de la Diputació de Girona, Albert Piñeira.

El vicepresident segon de la Diputació de Girona ha volgut destacar la voluntat que l’ens supramunicipal «comparteix amb els premis», centrada en «treballar a favor de la promoció i la dinamització econòmica i sociocultural del territori». Piñeira, com a representant de la Diputació de Girona, ha fet entrega del premi «Esports i joventut». Aquest premi va destinat a la persona, entitat o activitat econòmica o social que hagi destacat més durant l'any per qualsevol aspecte relacionat amb el jovent del Ripollès o els esports de la comarca.

Els finalistes en aquesta categoria eren la Societat de Caçadors i Pescadors la Rama de Ripoll, l’Agrupació Esportiva del Ripollès (AER) i Ignasi Casas. Finalment, el guardó, obra de l’artista ripollès Domènec Batalla, creada especialment amb motiu d’aquests premis, ha estat entregat a Ignasi Casas, seleccionador i director de l’equip estatal de Raid de la Federació Espanyola d’Hípica. Tot i que Casas actualment resideix a Vic, l’equip de Raid presenta un alt component ripollès i ha obtingut la medalla d’or per equips en el Campionat d’Europa Absolut de Raid 2019 a Euston Park, Anglaterra, entre d’altres guardons.

Durant la nit, que ha tingut un caire especial arran del desè aniversari, s’han lliurat vuit guardons més de diferents categories: Ripollès de l’Any, Trajectòria Ripollès, Projecció cultural, ecològica i popular, Premi Joan Vilalta, d’empreses i indústria, Comerç Local, Premi Josep Pujol Aulí, del món del turisme, Responsabilitat Social i Premi Eduard Soler, del món empresarial.

El fet diferenciador d’aquests premis es basa en la participació popular. Són els habitants de la comarca del Ripollès els qui proposen els candidats. I els guanyadors de 8 de les 9 categories existents, es decideixen per votació popular. Enguany s’han registrat més de 17.500 vots a la pàgina web dels guardons.

Les candidatures es van presentar entre el 21 d’octubre i el 25 de novembre de 2019, data en què un jurat popular va decidir quins eren els tres finalistes que optaven a cadascun dels premis. El 15 de desembre es va obrir la votació popular, que s’ha tancat el 7 de febrer a les dotze del migdia. A la votació popular s’hi ha afegit posteriorment la puntuació del jurat, que representa la meitat del total de la puntuació. I els guanyadors no s’han donat a conèixer fins al moment mateix de l’entrega dels premis, en l’acte celebrat al teatre Comtal de Ripoll.