Notícies

Una desena d’entitats s’adhereixen a Girona Excel·lent - Col·lectius, que representen 23 sectors agroalimentaris

Foto : Una desena d’entitats s’adhereixen a Girona Excel·lent - Col·lectius, que representen 23 se

Un desena d’associacions i gremis del sector agroalimentari s’han adherit a Girona Excel·lent - Col·lectius, un espai de treball que afavoreix la creació de sinergies i complementarietats entre elles. 

Les deu associacions i gremis adherits són: Consell Regulador de la Denominació d'Origen Empordà - DOP Empordà; Gremi d'Elaboradors de Cervesa Artesana; IGP Poma de Girona; Gremi de Flequers de les Comarques de Girona; Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les Comarques de Girona; DOP Fesol de Santa Pau; Associació de Productes del Ripollès; Confraria de Pescadors de Palamós, AECORK - Associació d'Empresaris Surers de Catalunya i Consell Regulador de la Denominació d'Origen Empordà - DOP Oli de l’Empordà. Girona Excel·lent Col·lectius consta de 10 entitats que representen 23 sectors agroalimentaris (productors i elaboradors) i 877 empreses. 

Girona Excel·lent - Col·lectius ha estat presentat avui a la Diputació de Girona en un acte que ha comptat amb la participació de Josep Frias, diputat de Promoció Econòmica de la Diputació; Helga Nuell, cap del Servei de Promoció Econòmica de la Diputació de Girona i Carles Benítez, responsable tècnic del projectes. Tal com ha explicat Josep Frias “el projecte ‘Girona Excel·lent’ s’emmarca en l’objectiu de l’Àrea de Promoció Econòmica - Diplab de donar suport a projectes que contribueixen a millorar les condicions econòmiques i la competitivitat del teixit productiu dels 222 municipis de les comarques gironines”. Frias ha afegit que amb aquest espai de treball “es pretén donar suport al teixit empresarial local que treballa productes de qualitat per tal de realçar aquests productes locals i incentivar-ne el consum (Específic GE i sectorial)”. 

Per la seva banda, Helga Nuell ha remarcat que “Girona Excel·lent - Col·lectius es constitueix amb la voluntat d’establir un espai de relació estable entre la Diputació de Girona i les entitats representatives dels diferents sectors agroalimentaris del territori gironí; fomentar les activitats i la promoció dels sectors adherits mitjançant el segell de qualitat Girona Excel·lent; elaborar un mapa específic del sector agroalimentari del territori gironí, amb la posada en comú de les accions que es desenvolupen en aquesta matèria a les comarques de Girona i donar suport a les empreses de les comarques gironines per a la prospecció de les seves necessitats”. 

Convocatòria oberta

La convocatòria per adherir-se a Girona Excel·lent - Col·lectius estarà oberta fins a l’any 2019. Aquells gremis i associacions que en vulguin ser membres es poden adherir mitjançant el següent enllaç: http://bit.ly/2qlShBV

En poden ser membres associacions i federacions de professionals vinculats al sector agroalimentari gironí, els consells reguladors de denominació d’origen protegida (DOP) i d’indicació geogràfica protegida (IGP) de la demarcació de Girona, i altres entitats sense ànim de lucre vinculades al sector agroalimentari gironí. 

Importància del sector agroalimentari gironí

El sector agroalimentari  (productors, transformadors i comerç al detall) consta de 2.531 centres de cotització a la demarcació de Girona (8,9 % del total). *

Girona és un gran motor del sector agroalimentari català, que abasta des d'una producció agrícola i ramadera de qualitat (poma de Girona, olis i vins de l’Empordà, farina de Girona, carn de qualitat...), passant per una indústria transformadora especialitzada amb gran presència de petites i mitjanes empreses i molts artesans, fins a un sector restaurador molt important, amb restaurants de referència en el món de la gastronomia.

* Font: Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya