Notícies

Surt el número 26 i 27 de la revista Milfulls

Foto : Surt el número 26 i 27 de la revista Milfulls

L’edició número 26 és un especial del Girona Excel·lent

Des d’avui ja es pot consultar el número 27 de la revista Milfulls. Es tracta de l’entrega quadrimestral de la Revista dels mercats municipals de les comarques gironines, que impulsen la Diputació i la Xarxa de Mercats Sedentaris. Mitjançant aquesta publicació, els lectors poden conèixer quins són els productes estrella de cada temporada i, alhora, recopilar receptes culinàries en les quals s’utilitzen aquests aliments.

En aquest número podrem gaudir del foie gras d'ànec amb figues, de l’escuma de rovells amb gelat de recuit i gelatina de ratafia o del coll de xai amb salsa de ratafia i tòfona d'hivern, entre altres receptes. Cada mercat, entre els quals es troben el de Girona, Lloret, Olot, Palafrugell, Palamós, Portbou, Roses, Salt i Sant Feliu de Guíxols, ha proposat un plat i una tapa elaborats amb els aliments que trobarem fàcilment als comerços dels municipis. Per a cada tapa, es proposa al lector un vi per acompanyar-la; en aquest sentit, Milfulls també recull una ruta per tastar els millors vins de l’Empordà. La revista es fa ressò del tàndem cuina–salut i aplega alguns conceptes per incorporar al «Gastrionari», el diccionari de la gastronomia. En aquesta línia, Milfulls ha creat la secció «El terme just», en la qual s’escollirà un mot relacionat amb la gastronomia i se n’explicarà la procedència, així com l’ús correcte que se n’ha de fer i altres curiositats sobre la paraula.

A més, l’entrega quadrimestral incorpora una edició especial que se centra en els productes Girona Excel•lent i receptes en què els aliments que formen part d’aquest segell són els protagonistes.

Des que s’ha impulsat la marca Girona Excel•lent, Milfulls també s’ha convertit en una eina que recull i identifica quins són els productes gironins que tenen aquest segell de qualitat, impulsat per la Diputació de Girona i la Cambra de Comerç de Girona. En aquesta edició la revista incorpora un especial sobre el segell de qualitat gastronòmica i destaca i explica els diferents productes.

La Diputació de Girona edita la revista Milfulls  amb l’objectiu de potenciar els mercats municipals gironins i promoure els productes de proximitat. La revista es pot trobar de forma gratuïta als nou mercats que pertanyen a la Xarxa de Mercats Municipals de Girona (Girona, Salt, Olot, Roses, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Lloret de Mar, Portbou i Palafrugell), té una periodicitat trimestral (coincideix amb les quatre estacions de l'any) i un tiratge de 12.000 unitats.

Per a més informació podeu consultar: http://www.ddgi.cat/milfulls