Notícies

La Diputació de Girona presenta la convocatòria del programa «Suport a l’activitat empresarial» del 2016

Foto : La Diputació de Girona presenta la convocatòria del programa «Suport a l’activitat empresar

Aquest matí ha tingut lloc a la Diputació de Girona la presentació de la convocatòria del programa «Suport a l’activitat empresarial» de l’any 2016, que dóna suport a empreses del territori amb projectes innovadors; ajuda a millorar la competitivitat de les PIME de la demarcació i afavoreix la transferència de coneixement i l’intercanvi de bones pràctiques entre les empreses gironines.

El programa de «Suport a l’activitat empresarial», que es va posar en marxa el 2015, té com a objectiu donar suport econòmic a les empreses innovadores o de base tecnològica amb una antiguitat d’un a cinc anys i amb seu fiscal i centre de treball a les comarques gironines. D’aquesta manera, es vol afavorir la contractació de personal i les actuacions que fomentin o millorin la innovació a les empreses.

Aquest programa, impulsat per l’Àrea de Promoció Econòmica - Diplab de la Diputació, va sorgir arran de l’estudi «Diagnosi, estratègia i potencial de desenvolupament del sistema territorial d’innovació de la demarcació de Girona», que la Diputació va presentar el mes de desembre del 2014 i que recomanava una línia d’actuació que incidís en petites empreses on encara fossin dominants els obstacles i no s’incentivés la innovació. Des de llavors, la Diputació, mitjançant la seva Àrea de Promoció Econòmica i l’organisme Diplab, ha treballat per  bastir aquest  programa.

La presentació ha estat a càrrec del diputat de Promoció Econòmica i Diplab, Josep Antoni Frias, el conseller delegat (CEO) i director de Tecnic Industrial SL, Manel Moyano; la cap de compres de Tecnic Industrial SL, Laura Seras, i la tècnica de Promoció Econòmica de la Diputació de Girona, Helga Nuell.

Detalls de la convocatòria

La convocatòria es va publicar el 22 de març, i el termini de presentació de sol·licituds va del 23 de març al 16 d’abril (ambdós inclosos). La dotació pressupostària és de 200.000 euros, i el màxim per a cada empresa és de 15.000 euros.

Les activitats subvencionables en el marc del programa són les despeses ocasionades per la creació de nous llocs de treball; les despeses objecte de facturació relacionades amb activitats d’assessorament i acompanyament en els diferents processos vitals per a les empreses en fase de creixement (redacció del pla de màrqueting, pla de creixement, etc.), i les despeses objecte de facturació relacionades amb la innovació, la inversió tecnològica, l’obertura de nous mercats, la internacionalització o l’enfortiment dels equips humans capaços de conduir la nova empresa cap al seu potencial de creixement.

Queden excloses totes les despeses relacionades amb dietes, desplaçaments, allotjament, subministraments, indemnitzacions, lloguers, material fungible i sous dels promotors de l’empresa.

En aquesta convocatòria el procés consta de dues fases, la primera de les quals s’inicia una vegada les empreses han presentat la documentació corresponent, i, un cop aquesta és validada, la comissió avaluadora fa una valoració dels projectes (d’acord amb els barems publicats a les bases). Els projectes que superen aquesta fase amb una puntuació superior als 35 punts passen a la segona fase, que consisteix a presentar el projecte davant del tribunal.

Valoració del programa del 2015

En la convocatòria del 2015, es varen presentar seixanta-tres empreses, de les quals les dotze amb millor puntuació varen obtenir la subvenció. Les empreses que es varen presentar varen defensar el seu projecte davant d’una comissió de valoració formada per representants de la Diputació, el Parc Científic i Tecnològic, la Cambra de Comerç, l’AENTEG (Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de Girona) i Start-Up Catalonia. La comissió, a l’hora de valorar els projectes, va tenir en compte especialment la creació de llocs de treball, la internacionalització i el potencial de creixement.

El programa va impulsar la creació de trenta-cinc llocs de treball, i va generar una inversió total a la demarcació de 930.611,23 euros. Sis de les empreses subvencionades eren de Girona, i la resta, d’Aiguaviva, Figueres, les Preses, Olot, Riudarenes, Riudellots de la Selva, la Vall d’en Bas i Vilademuls.

 

Presentació "Suport a l'activitat empresarial"