Notícies

Jornada per donar a conèixer la Finestreta Única Empresarial

Foto : Foto: Eddy Kelele

La Delegació de la Generalitat a Girona acull avui una jornada sobre la Llei de simplificació de l’activitat administrativa de l’Administració de la Generalitat i dels governs locals de Catalunya i d’impuls de l’activitat econòmica. La jornada està organitzada per l’Oficina de Gestió Empresarial del Departament d’Empresa i Coneixement, la Diputació de Girona i el Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC). 

Amb més d’un centenar d’assistents i amb la participació en la inauguració del diputat de Promoció Econòmica i Diplab, Josep Antoni Frias, la jornada s’adreça al personal tècnic de l’Administració local i al personal de les administracions públiques vinculat a la regulació de les activitats econòmiques. L’objectiu és donar a conèixer com es gestionen les activitats econòmiques innòcues i de baix risc a partir d’aquesta nova regulació, i posar a l’abast les eines i els recursos disponibles per implantar la Finestreta Única Empresarial (FUE) en l’Administració local, que s’han posat a disposició des del Consorci AOC i des del Departament d’Empresa i Coneixement. 

El 13 d’agost de 2015 va entrar en vigor aquesta Llei que té per objectiu reduir els tràmits, incrementar la transparència i la simplicitat dels procediments i eliminar el temps per iniciar una activitat. La Llei estableix com a règims generals d’intervenció la comunicació prèvia i la declaració responsable. També regula la Finestreta Única Empresarial (FUE) i obliga les administracions públiques de Catalunya a esdevenir FUE abans del 13 de febrer o del 13 d’agost de 2016, en funció de la solució tecnològica que adoptin.

Aquesta Llei representa un canvi en el model de relació entre les empreses i l’Administració, que facilita l’activitat econòmica, atorga confiança a l’empresariat i redueix els obstacles administratius. D’aquesta manera, es dóna resposta a la demanda, de la ciutadania, del món local i del món empresarial, de simplificar i agilitzar els procediments per poder iniciar una activitat empresarial i dotar-los de més transparència.

El paper de la Diputació consistirà a donar suport a la Generalitat per facilitar el desplegament d’aquesta Llei als ajuntaments.