Notícies

Els 9 mercats municipals de Girona organitzen dilluns la primera trobada per reflexionar sobre el seu futur

Foto : Els 9 mercats municipals de Girona organitzen dilluns la primera trobada per reflexionar sobre el seu futur

La Xarxa de Mercats Municipals de Girona, integrada pels ajuntaments i associacions de comerciants dels 9 mercats municipals de la demarcació i l’Àrea de Promoció Econòmica de  la Diputació de Girona, organitza, amb el suport de l'Ajuntament de Girona, la primera Jornada de Mercats Municipals, que tindrà lloc dilluns, 6 d’octubre, a l’Auditori de Girona. Aquesta primera Jornada neix amb voluntat de ser un espai d’intercanvi i reflexió entre els paradistes, ajuntaments, responsables tècnics i associacions de mercat per reflexionar i intercanviar experiències de cara a millorar-los. La presentació i moderació de la Jornada anirà a càrrec de la periodista Clara Sánchez-Castro Bonfill.

El programa de la Jornada, que començarà a les 17 hores i es clourà a les 20.30, s’ha fet tenint en compte els àmbits d’interès de totes les parts implicades en els mercats. Així, es preveu debatre qüestions com ara la normativa derivada de la directiva de serveis als mercats municipals, o quines són les necessitats actuals dels clients i els serveis que se'ls ofereix. Al llarg de la Jornada també es reflexionarà sobre la situació que travessa el món de la distribució comercial i com els mercats han d'afrontar el present per tal continuar sent un referent del comerç de proximitat en el futur. També hi asistirán Carles Capdevila i Pep Nogué, que parlaran sobre el valor de la marca «Mercats». Al final de l’acte, es presentarà Girona Excel·lent, un projecte que encaixa amb la filosofia dels mercats. Girona Excel·lent, impulsat per la Diputació de Girona, la Cambra de Comerç de Girona i la Generalitat, vol distinguir amb un segell de qualitat els productes excel·lents de les empreses elaboradores de productes agroalimentaris de les comarques gironines. La Xarxa de Mercats Municipals és una bona plataforma per promocionar i donar a conèixer els productes amb el segell Girona Excel·lent.

Els mercats municipals són els de Lloret de Mar, Olot, Palafrugell, Palamós, la plaça del Lleó de Girona, Portbou, Roses, Salt i Sant Feliu de Guíxols .

En el marc de la Jornada també es presentarà el divuitè número de la revista Milfulls, la revista de recomanacions gastronòmiques, turístiques i de salut que es troba als 9 mercats municipals de la província. La revista, produïda per l’Àrea de Promoció Econòmica de la Diputació, té un doble objectiu: potenciar els mercats municipals gironins i promoure productes de proximitat. En aquesta nova edició, els protagonistes són els productes de temporada, juntament amb les recomanacions habituals per conèixer els cellers de la DO Empordà. Dipsalut també ofereix alguna informació sobre aspectes de salut.