Notícies

La plataforma de comerç en línia de la Diputació ja integra gairebé 600 establiments de les comarques gironines

Foto : La plataforma de comerç en línia de la Diputació ja integra gairebé 600 establiments de les comarques gironines

Un any després de la seva creació, el market place gratuït «Comerç a casa - A casa en un clic» consta de 36 portals gestionats per diversos ens de la demarcació amb l'objectiu d'incentivar el consum de proximitat

Tres de cada quatre municipis que en formen part tenen menys de 10.000 habitants i només la Cerdanya ha apostat per aglutinar una única plataforma per a tota la comarca

La plataforma de comerç en línia «Comerç a casa - A casa en un clic» continua creixent. Un any després de la seva activació, el juny del 2020, aquest market place (mercat web) que la Diputació de Girona ha posat a disposició per a tots els municipis de les comarques gironines ja aglutina 51 entitats locals, 36 plataformes, 592 comerços i petits productors i 167 usuaris registrats.

El Servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local va engegar la iniciativa amb l'objectiu de dinamitzar el teixit econòmic de la demarcació, incentivar el consum de proximitat i ajudar el petit comerç local, el qual s'ha vist afectat d'una manera molt directa pels efectes de la pandèmia de la COVID-19.

Les plataformes en funcionament estan gestionades majoritàriament per ajuntaments, i tres de cada quatre d'aquests municipis (el 75 %) tenen menys de 10.000 habitants (vegeu document adjunt amb la llista de municipis). Ara per ara, només la Cerdanya ha optat per crear-ne una d'àmbit comarcal, que permet aglutinar en un únic espai tots els seus municipis. 

Aquest market place, que ha actualitzat recentment la seva imatge per adaptar-se als dispositius mòbils i de sobretaula, ofereix al comerç local la possibilitat de tenir un espai a Internet per identificar-hi les dades del negoci, redireccionar usuaris cap al seu lloc web -si en tenen de propi-, publicar productes anunci, o bé productes que es puguin afegir a una cistella a través de la plataforma. S'hi poden donar d'alta tots els comerços i negocis que estiguin en els municipis que s'hagin adherit al servei i se'ls identifica amb un adhesiu que enganxen a la porta d'entrada.

Per la seva part, els usuaris poden consultar els comerços, els negocis i els seus productes dins de cada portal, o bé fer cerques a tots els portals existents. En aquest sentit, la plataforma també disposa d'una cerca avançada que permet filtrar els productes buscats per determinades categories (mètode de pagament, si el producte se serveix a domicili o si se serveix a un domicili determinat, entre d'altres). 

En cas que l'usuari vulgui comprar productes mitjançant aquest mercat web ha de registrar-se a qualsevol dels portals existents. El fet de registrar-se a un portal permet comprar a tots els portals i l'usuari també pot posar productes dels diferents portals en una mateixa cistella. 

Una plataforma oberta a tot el territori gironí

«Comerç a Casa - A casa en un clic» és un servei que la Diputació de Girona ofereix gratuïtament a tots els ajuntaments de les comarques gironines que en vulguin fer ús. Aquesta eina en línia va néixer amb la finalitat que els comerciants i els petits productors tinguessin un espai que els donés visibilitat on poder oferir els seus productes i serveis, i que arribés amb facilitat als consumidors locals. 

La Diputació de Girona també dona suport a les entitats locals en la posada en funcionament i l'ús de la plataforma. Tanmateix, cada municipi ha de gestionar el seu espai: continguts, registre d'altes i baixes d'establiments, etc.

Els ajuntaments que vulguin disposar de la plataforma de comerç local s'han de posar en contacte amb el Servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local (acasaenunclic@ddgi.cat), o han de tramitar directament la sol·licitud per via telemàtica a través de l'enllaç: https://seu.ddgi.cat/web/servei/5695/plataforma-de-comerc-local.

Documentació