Notícies

La Diputació de Girona, molt present en la jornada sobre «El paper dels polígons d'activitat econòmica»

Foto : La Diputació de Girona, molt present en la jornada sobre «El paper dels polígons d'activitat econòmica»

El vicepresident primer, Pau Presas, ha participat en l'obertura de la jornada, que han promogut les cambres de comerç de Girona, Palamós i Sant Feliu de Guíxols i que ha tingut lloc aquest matí de forma telemàtica

La cap del Servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local, Helga Nuell, hi ha presentat el cercador de polígons i l'aplicació de censos d'empreses dels polígons industrials de la demarcació que la Diputació ha desenvolupat

Les cambres de comerç de Girona, Palamós i Sant Feliu de Guíxols han organitzat aquest matí, en format telemàtic, la jornada «El paper dels polígons d'activitat econòmica». El vicepresident primer de la Diputació de Girona, Pau Presas, ha estat l'encarregat de fer-ne l'obertura, juntament amb el president de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Fàbrega.

En la seva intervenció, Pau Presas ha incidit en el paper rellevant dels polígons en el desenvolupament local dels territoris: «Són espais de concentració de llocs de treball i de generació de riquesa i, com a tals, han de ser objecte d'intervenció des de les administracions». A les comarques gironines, hi ha 324 polígons industrials, que ocupen 4.130 hectàrees i un total de 3.836 parcel·les. Principalment, estan concentrats a les comarques de la Garrotxa, el Gironès i la Selva.

«Habitualment, la intervenció de les administracions es realitza des dels ajuntaments i s'incideix en el manteniment i l'adequació dels espais. Des de la Diputació, com a administració supramunicipal, fa temps que treballem per contribuir a una visió més àmplia dels polígons, que ens doni les eines per poder-nos plantejar quin ha de ser el paper de les diferents administracions en els polígons industrials», ha recalcat el vicepresident primer.

En aquest sentit, la Diputació de Girona ha impulsat diferents accions, com la digitalització de tots els polígons industrials de les comarques gironines; la publicació d'un estudi que recull i explota les dades del Sistema d'Informació dels Polígons d'Activitat Econòmica de Catalunya (SIPAE), el cercador de polígons i l'aplicació que permet fer censos d'empreses als polígons industrials de la demarcació.

La cap del Servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació, Helga Nuell, ha presentat dues d'aquestes eines, el cercador de polígons i l'aplicació per als censos d'empreses, en la seva ponència.

Tot es vehicula a través del SITMUN (Sistema d'Informació Territorial Municipal), una eina que disposa d'un gran volum d'informació geogràfica que permet veure, analitzar, planificar i gestionar el territori. D'aquesta manera, s'ofereix als ajuntaments un sistema homogeni i senzill per poder introduir i/o actualitzar les dades dels seus polígons industrials.

En la jornada, també hi han participat el president de la Unió de Polígons Industrials de Catalunya (UPIC), Xavier Sunyer; la directora de la UPIC, Sílvia Solanellas; el president de l'Associació de Propietaris del Polígon Industrial de Riudellots de la Selva, Narcís Xifra; el president de CIMALSA, Enric Tió, i la urbanista i consultora internacional especialitzada en estratègia urbana Maria Buhigas, entre d'altres.