Notícies

Jornada de treball per promoure la mobilitat elèctrica als municipis gironins

Foto : Foto: Eddy Kelele

La Casa de Cultura de la Diputació de Girona ha acollit avui una jornada de treball per tal de promoure la mobilitat elèctrica, eficient i sostenible, als municipis de la demarcació de Girona.

La jornada, que ha comptat amb representants de l'àmbit local per afavorir i coordinar el desplegament de la mobilitat de baixes emissions, té l'objectiu de potenciar les sinergies i l'estandardització de polítiques i iniciatives en l'àmbit local. L'Institut Català de l'Energia, l'Àrea Metropolitana de Barcelona i la Plataforma LIVE han presentat un seguit de recomanacions i eines d'impuls a la mobilitat eficient i de baixes emissions. Al final de la jornada ha tingut lloc un debat per parlar sobre els reptes i desafiaments que es plantegen com a conseqüència de la introducció d'aquestes tecnologies.

Després de la introducció i la benvinguda institucional a càrrec de Sergi Mir, president de CILMA (Consell d'Iniciatives Locals per al Medi Ambient), Àngel López ha presentat la plataforma LIVE, de la qual n'és el director, i ha donat a conèixer l'estat de l'art local i internacional de la mobilitat amb noves fonts d'energia. Seguidament, el responsable de projectes de mobilitat sostenible de l'AMB (Àrea Metropolitana de Barcelona), Rossend Bosch, i el responsable de mobilitat sostenible de l'Institut Català d'Energia, Miquel Àngel Escobar, han explicat una sèrie de recomanacions d'accions municipals i eines d'impuls a la mobilitat eficient i de baixes emissions. Mariona Gibert Casamada, responsable de qualificació ambiental de la mobilitat de la Direcció General de Qualitat Ambiental, ha pres el relleu amb una ponència sobre la mobilitat elèctrica i sostenible i els aspectes ambientals.

La jornada s’ha clos amb una taula rodona sobre infraestructures de recàrrega d'accés públic, en la qual han participat Pere Casas, representant de l'Ajuntament de Girona; David Rodríguez, CEO de l'empresa de consultoria i enginyeria de mobilitat elèctrica EVECTRA, i Josep Cester, impulsor de l'aplicació sobre infraestructura de mobilitat elèctrica Place to Plug. Finalment, s'ha obert un torn de precs i preguntes. 

Exposició “El vehicle elèctric”

Paral·lelament a la jornada de mobilitat elèctrica, eficient i sostenible, els participants també han pogut gaudir de l'exposició “El vehicle elèctric”, que tracta sobre els avantatges del vehicle elèctric i en destaca algunes característiques com ara la seva eficiència energètica, els aspectes mediambientals i els descomptes existents.