Notícies

Campanya de prevenció d’incendis d’aquest estiu a l’Ardenya-Cadiretes, les Gavarres i el Montgrí

Foto : Campanya de prevenció d’incendis d’aquest estiu a l’Ardenya-Cadiretes, les Gavarres i el Mon

La Federació d’Agrupacions de Defensa Forestal de les Gavarres i la Diputació de Girona han presentat avui la campanya d’estiu de prevenció d’incendis forestals. Les actuacions se centraran en els massissos de l’Ardenya-Cadiretes, les Gavarres i el Montgrí, que són espais inclosos al Pla d’Espais d’Interès Natural de Catalunya i la Xarxa Natura 2000 i que estan situats a perímetres de protecció prioritària.
 
La campanya ha estat presentada avui a Santa Cristina d’Aro per Melcior Soler, president de la Federació d’ADF les Gavarres, i Miquel Calm, vicepresident de la Diputació de Girona i diputat d’Acció Territorial.
 
La campanya, que compta amb el suport del Consorci de les Gavarres i el Consorci de l’Ardenya-Cadiretes, tindrà una durada de 96 dies (de l’11 de juny al 14 de setembre) i oferirà un servei itinerant de detecció i informació, a més d’una primera intervenció en petits focs. Aquesta activitat es durà a terme tots els dies de la setmana entre les 11.30 i les 19.30 h, en vehicles tot terreny equipats amb motobomba. S’utilitzaran tres vehicles (un en cada espai), a més d’un altre de control que exercirà també tasques de detecció, informació i primera intervenció a la zona de més risc segons les circumstàncies del moment. Cada equip estarà format per tres persones, que s'organitzaran en torns de dues. El vehicle de coordinació realitzarà, a més, les tasques de centre de comunicació radiofònica.
 
A part d’aquest dispositiu, en dies de risc elevat o incendi forestal, la Federació activarà vuit vehicles més, amb setze voluntaris o més. La Federació disposa també de dipòsits d’aigua arrossegats per tractors per si s’ha de donar suport als camions de bombers.
 
L’aportació de la Diputació de Girona a la campanya és de 60.000 euros, que es destinaran a la contractació de les dotze persones implicades de forma directa i permanent en la campanya (nou persones per al treball camp, dos sotscoordinadors i un coordinador), així com a les despeses de gestió i de combustible dels vehicles. Per la seva banda, la Federació aportarà els vehicles i l’equipament.
 
El servei serà organitzat i dirigit per la Federació en coordinació amb la Diputació de Girona, els òrgans gestors dels espais naturals, els ajuntaments locals, el Servei de Prevenció d’Incendis de la Generalitat de Catalunya, el Cos d’Agents Rurals i els Bombers.