Notícies

Solucionat l’últim punt negre de la Ruta del Ter que enllaça els Pirineus i la Costa Brava

Foto : Fotografia: Miquel Millán

 El Consorci del Ter, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Julià de Ramis, la Diputació de Girona, la Fundació Agbar i el Consorci de les Vies Verdes de Girona, ha solucionat l’últim punt negre de l’actual traçat de la Ruta del Ter, al seu pas per Sant Julià de Ramis. En concret s’ha instal·lat una passera de 28 metres que permet superar amb seguretat i comoditat el pas per la riera de la Garriga. A més, aquesta solució permet comunicar a peu i en bicicleta dos nuclis del municipi ja que fins ara no existia cap via per a vianants que comuniqués el Pla de Baix i la zona de La Garriga (veïnat i zona de l’ajuntament). També era una de les poques sortides per a vianants des de Girona en aquesta direcció i quedava interrompuda en aquest punt. Les obres les ha executat l’empresa TRAGSA.

La inversió ha estat d’uns 30.000 euros i s’ha finançat a través de la Diputació de Girona, l’Ajuntament de Sant Julià de Ramis, la Fundació Agbar i el Consorci de les Vies Verdes. A més, l’ajuntament assumirà el manteniment d’aquest tram de la Ruta del Ter en els propers cinc anys. En el mateix municipi, la Fundació Agbar també ha col·laborat amb l’arranjament de la Font de l’Om i la Font del Cimà.

Aquest dimecres, 30 de juliol, hi ha hagut la inauguració oficial amb la presència del president de la Diputació de Girona, Sr. Joan Giraut, el president del Consorci del Ter, Sr. Jordi Munell, l’alcalde de Sant Julià de Ramis, Sr. Narcís Casassa, i el Sr. Andreu Masferrer, de la Fundació Agbar.

La Ruta del Ter és una ruta que uneix dos pols d’atracció turística com són els Pirineus i la Costa Brava mitjançant un itinerari que segueix el curs del riu Ter, i que travessa cinc comarques de Catalunya. La ruta es pot fer a peu o en bicicleta. Al llarg de tot el recorregut es pot observar una diversitat de paisatges, elements culturals, la història i les tradicions de cada municipi per on passa el recorregut, i al mateix temps es pot degustar una àmplia varietat gastronòmica i fer estada en diferents tipus d’allotjaments.