Notícies

Campanya per promoure l'estalvi d'aigua als municipis gironins

L’Agència Catalana de l’Aigua, la Diputació de Girona i el Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les comarques de Girona (CILMA) estan duent a terme una campanya per promoure l’estalvi i el consum responsable d’aigua en uns 45 municipis gironins. Avui, el vicepresident de la Diputació, diputat d’Acció Territorial i membre de la Junta Executiva del CILMA, Miquel Calm, i el cap de la demarcació territorial de l’ACA a Girona, Àlex Rocas, han presentat aquesta iniciativa a la sala Ferran Agulló de la Diputació de Girona.

Les accions d’aquesta campanya se centren en el repartiment de 4.800 mecanismes airejadors per a les aixetes de les llars, en prop de 40 xerrades i en una exposició itinerant, amb el nom de “L’aigua en equilibri”, per als municipis participants.

En aquest sentit, les localitats que s’han adherit a aquesta iniciativa són Anglès; Agullana; Aiguaviva; Brunyola; Blanes; Besalú; Bolvir; Capmany; Caldes de Malavella; Cassà de la Selva; Castell-Platja d’Aro; Cervià de Ter; Espinelves; Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura; Fornells de la Selva; Girona; la Bisbal d’Empordà; Llagostera; Maçanet de la Selva; Molló; Palafrugell; Palamós; Peralada; Porqueres; Portbou; Pontós; Riudellots de la Selva; Ribes de Freser; Rupià; Saus, Camallera i Llampaies; Sant Feliu de Guíxols; Sant Gregori; Sant Joan de les Abadesses; Sant Julià de Ramis; Santa Coloma de Farners; Sant Jaume de Llierca; Sant Hilari de Sacalm; Tortellà; Vidreres; Vilafant; Vilajuïga; Vilobí d’Onyar; Vilanant, i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà.

L’ACA aportarà els mecanismes airejadors que tenia en estoc d’anys anteriors, els quals es lliuraran als ajuntaments que s’han adherit a la iniciativa. Aquests aparells, que es col·loquen a les aixetes de la cuina, al bany i a la dutxa, poden reduir fins un 50 % el consum d’aigua.

També es duran a terme unes 40 xerrades en els municipis que participen en aquesta iniciativa, en què s’abordaran els motius pels quals cal estalviar aigua, es donaran pautes per entendre les factures de l’aigua (a partir de l’estudi de la factura de cada municipi participant) i també s’informarà de les possibles reduccions dels cànons existents (tarifa social, ampliació dels trams, etc.).

Finalment, els municipis participants també disposaran de l’exposició itinerant “L’aigua en equilibri”, creada en el marc del projecte europeu “Sud’eau” i dissenyada per explicar de manera molt visual i entenedora com funciona el cicle de l’aigua sostenible.