Notícies

Les Medalles de l'Esport homenatgen el llegat esportiu de quinze gironins

Divendres al vespre va tenir lloc la trenta-vuitena edició del lliurament de les Medalles de l'Esport, que reconeixen la trajectòria d'aquelles persones de més de seixanta anys que han dedicat el seu esforç a la pràctica, la difusió i la projecció de l'esport a les comarques gironines.

L'acte va tenir lloc al pati de les Magnòlies de la seu de la Generalitat de Catalunya a Girona i va comptar amb la participació de Miquel Noguer, vicepresident primer de la Diputació de Girona; Carles Salgas, diputat d'Esports de la Diputació de Girona; Gerard Figueras, secretari general de l'Esport de la Generalitat de Catalunya; Cristóbal Sánchez, regidor de Cooperació de l'Ajuntament de Girona, i Josep Pujols, representant territorial de l'Esport a Girona, entre altres alcaldes i regidors dels municipis dels guardonats.

Les Medalles de l'Esport van néixer el 1980 amb l'objectiu d'homenatjar totes aquelles persones que d'una manera anònima i desinteressada havien treballat o treballaven per l'esport. El procés per obtenir aquest guardó s'inicia amb una convocatòria, a principis d'any, les bases de la qual es remeten a les institucions públiques i a les entitats esportives de les comarques gironines, ja que són aquestes les que han de presentar els seus candidats. Més endavant, una comissió de recompenses es reuneix per deliberar quins són els candidats i proclamar els guardonats.

Premiats 2018
Nom             Cognoms                   Modalitat esportiva
Jaume         Albertí Boada             Bàsquet
Joan            Busquets Tenas          Futbol
Joan            Estarriola Vilardell      Rem
Antoni          Fité Vilarrasa             Ciclisme
Jaume         Granés Sánchez        Handbol
MªÀngels     Martínez Ruiz            Tir amb arc
Josep Mª     Masferrer Castellà     Atletisme
Ricard         Massanas Garcia       Natació i waterpolo
Josep          Mercader Bosch         Futbol
Bartomeu    Pascual Camps          Handbol
Josep          Quintana Ordeix         Bàsquet
Antonio       Reinoso Sancho         Futbol
Gaspar       Senis Teixidor             Dirigent esportiu
Miquel        Umbert Riera              Hoquei patins
Isidre          Verdún Calvente         Atletisme

ÀMBITEsports