Notícies

Es presenten a la Diputació les novetats de la 18a edició del MIC 

Foto : Es presenten a la Diputació les novetats de la 18a edició del MIC 

Aquest matí s'han presentat a la Diputació de Girona les novetats de la 18a edició del MIC -Mediterranean International Cup a Girona. A l'acte hi han assistit Carles Salgas, diputat d'Esports de la Diputació de Girona; Juanjo Rovira, director del MIC; Marta Madrenas, alcaldessa de Girona; Marta Felip, alcaldessa de Figueres, i Lluís Puig, alcalde de Palamós. 

El MIC - Mediterranean International Cup és un torneig de futbol base, de caràcter formatiu i internacional que se celebra durant la Setmana Santa a la Costa Brava i que compta amb el suport de la Diputació de Girona. Aquest campionat té la voluntat d'expandir-se cap a la zona nord de les comarques gironines i consolidar-se a l'Alt Empordà. És per això que Figueres serà l'escenari de la inauguració i de les finals conjuntament amb Palamós, que recupera les finals del diumenge. El MIC reuneix equips i seleccions nacionals de tot el món, que competeixen en categories des d'aleví de primer any fins a juvenil.

Carles Salgas, diputat d'Esports de la Diputació de Girona, ha destacat que «des de la Diputació i el Patronat de Turisme Costa Brava donem suport a l'organització d'aquest esdeveniment i dediquem esforços per promocionar l'oferta esportiva i de turisme actiu de les comarques de Girona. A més, volem promoure valors com ara la convivència i la salut a través de l'esport».

La 18a edició del MIC incorpora diverses novetats. Per una banda, al MICFootball hi haurà dues noves categories: cadet de primer any i infantil de primer any. Per altra banda, la segona edició MICBasketball vol créixer doblant les seves categories, de quatre a vuit. Com a principal novetat, les finals de bàsquet es disputaran al pavelló municipal de Fontajau, a Girona.

L'impacte del MIC a la demarcació de Girona

La Diputació de Girona i el Patronat de Turisme Costa Brava s'adhereixen al patrocini d'un esdeveniment esportiu que és un referent a la demarcació de Girona i que creixerà un any més quant al nombre d'equips (424), els quals procedeixen de 40 països de 5 continents. Altrament, el MIC genera un impacte econòmic superior als 4 milions d'euros i contribueix a projectar la demarcació gironina i la marca  Costa Brava a l'exterior. Durant 5 dies es jugaran gairebé 700 partits de futbol (284 equips) i 140 de bàsquet (60 equips) en camps i pavellons de 35 poblacions de les comarques gironines.

El MIC és un esdeveniment que té un gran impacte en l'economia gironina i turística de la Costa Brava per diverses raons. Per una banda, aquest torneig mou prop de 6.600 jugadors, entrenadors, tècnics i persones vinculades als equips participants. A més, els participants s'allotjaran en 20 hotels, dels quals s'han reservat 2.250 habitacions. En total, el MIC atrau entorn de 235.000 aficionats

Enguany, el MIC es disputarà del 28 de març a l'1 d'abril en les dues modalitats del torneig: futbol i bàsquet. Podeu consultar més informació sobre el torneig en el seu web.