Notícies

La quarta edició dels Jocs Emporion se celebrarà els propers dies 9, 12, 13 i 14 de maig

Foto : La quarta edició dels Jocs Emporion se celebrarà els propers dies 9, 12, 13 i 14 de maig

Els Jocs Emporion tindran lloc els propers 9, 12, 13 i 14 de maig al Baix Empordà, concretament als municipis de Santa Cristina d’Aro, Sant Feliu de Guíxols, Castell-Platja d’Aro, Calonge, Sant Antoni de Calonge, Mont-ras, Palafrugell, Begur, Torroella de Montgrí i la Bisbal d’Empordà. La quarta edició dels Jocs Emporion - Finals territorials dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya tenen el suport de la Diputació de Girona i la Representació Territorial d’Esports de la Generalitat de Catalunya, i per dur-los a terme compten amb la coordinació tècnica del Consell Esportiu del Baix Empordà, com a consell esportiu amfitrió, juntament amb els consells esportius de les comarques de Girona, i el suport i la col•laboració dels ajuntaments on es realitzaran les proves.

Està prevista la participació de més de 4.500 escolars, que practicaran un gran nombre d’esports, com ara futbol 7, bàsquet, voleibol, natació, mini olimpíades d’atletisme-cros, gimnàstica artística, gimnàstica rítmica, judo, hip-hop, patinatge i handbol. Enguany també hi haurà bitlles catalanes, corfbol i una duatló infantil.

En els diversos escenaris, i a hores diferents, participaran esportistes en edat escolar, vinguts d’arreu de les comarques gironines, que competiran per ser els primers en el medaller (or, plata i bronze), segons els resultats obtinguts en les diferents disciplines i categories al llarg de la jornada. Els Jocs Emporion pretenen ser un punt de trobada tant per als joves esportistes com per al públic general, que promogui entre els pares i educadors una major conscienciació de la importància de la pràctica esportiva i els hàbits saludables.

El dimarts 9 de maig la sala gran del castell de Calonge acollirà la celebració del «Seminari d’educació i olimpisme», en què reconeguts investigadors i erudits del món olímpic posaran en relleu l’essència dels valors olímpics i aportaran a mestres, professors, estudiants i tècnics recursos perquè els puguin aplicar en l’àmbit de l’educació. El divendres 12 de maig hi haurà la celebració de la Gala Valors en Acció, que s’emmarca dins el programa «Valors en acció - L’esport en positiu», que té per objectiu agrupar totes les accions que tenen com a finalitat principal sensibilitzar i conscienciar els esportistes, els tècnics, les famílies, els directius i els tutors de joc de la importància d’un comportament cívic en un ambient esportiu. A la gala, que tindrà lloc al Palau d’Esports i Congressos de Platja d'Aro, es farà un reconeixement a esportistes i equips que han destacat per actuacions positives que han tingut lloc dins el terreny de joc al llarg de la temporada 2016-2017. A més, durant els Jocs es durà a terme l’acció «Targeta verda», que premiarà les actituds de joc net (fair-play) dins i fora el terreny de joc.

Podreu seguir tota la informació per Twitter a través del hashtag #jocsemporion, i als webs www.ddgi.cat/jocsemporion i www.baixemporda.cat/esports, en què informarem d'horaris, llocs de les competicions, etc.