Notícies

Un centenar de tennistes d’alt nivell participaran a la segona edició del Torneig Internacional de Tennis Femení de la Bisbal d’Empordà

Foto : Un centenar de tennistes d’alt nivell participaran a la segona edició del Torneig Internacional de Tenni

Un centenar de tennistes d’alt nivell participaran al II Torneig Internacional de Tennis Femení de la Bisbal d’Empordà, una competició organitzada pel Centre Esportiu Club de Tennis la Bisbal i l’empresa Sports and Fun, que atorgarà premis per valor de 25.000 dòlars (15.000 més que l’any passat), dels quals 2.500 seran per a la guanyadora. Es tracta de l’únic torneig internacional de tennis femení atorgat a les comarques gironines per la Reial Federació Espanyola de Tennis (RFET), el qual forma part del circuit professional ITF (International Tennis Federation) i WTA (Woman Tennis Association).

El Torneig ha estat presentat avui a la Diputació de Girona en un acte que ha comptat amb la participació de Carles Salgas, diputat d’Esports de la Diputació; Josep Pujols, representant territorial d’Esports de la Generalitat a Girona; Lluis Sais, alcalde de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà; Xavier Ponsatí, president del Centre Esportiu Club de Tennis la Bisbal; Enric Sánchez, president de la Delegació Gironina de Tennis; Miguel Ángel Martín, director general de la Reial Federació Espanyola de Tennis, i Marta Sánchez, directora del Torneig.

La competició es durà a terme entre el 13 i el 21 de maig a les instal·lacions del Centre. Els partits de la fase prèvia es jugaran el dissabte 13 i el diumenge 14, i els del quadre general i els de dobles, la setmana del 15 al 21.

Les participants estan entre les 150 i 400 del rànquing de la ITF, fet que propiciarà que durant el torneig hi hagi un important desplegament de tennistes de diferents països, acompanyades del seus entrenadors i familiars, així com d’un nombrós públic, que podrà gaudir de tennis de primer nivell.

També s’han organitzat un seguit d’activitats paral·leles, com ara una exposició de raquetes i dos clínics.

Les dues novetats de l’edició d’enguany 

L’edició d’enguany del Torneig incorpora dues novetats destacades. La primera és que es compta amb la col•laboració d’un comitè d’honor format per:

- Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya

- Pere Vila, president de la Diputació de Girona

- Lluís Sais, alcalde de la Bisbal d’Empordà

- Gerard Martí, secretari general d’Esports de la Generalitat de Catalunya

- Miguel Díaz, president de la RFET 

- Joan Navarro, president de la FCT

- Manolo Orantes, jugador de referència del tennis mundial

 

La segona novetat és que  la dotació en premis ha passat de 10.000 dòlars l’any 2016 a 25.000 aquest 2017, amb la finalitat d’atreure jugadores de més nivell i posicionar el Torneig de la Bisbal dintre dels més importants del país. D’aquesta manera es vol consolidar l’aposta del club pel tennis femení i per l’esport femení en general, per igualar-se a l’esport masculí en termes de seguiment popular, audiències als mitjans i nombre de practicants.

En aquest sentit, la voluntat del Club és seguir organitzant aquests d’esdeveniments d’alt nivell i continuar promocionant la pràctica esportiva de qualsevol tipus, posant especial interès en el foment de l’esport femení.

 El Centre Esportiu Club de Tennis La Bisbal 

El Centre Esportiu Club de Tennis la Bisbal, fundat l’any 1985, és un centre amb més de 1.350 socis, unes instal•lacions de primer nivell i amb un ampli ventall d’activitats esportives que l’han situat com a referent esportiu de la zona. Enguany i per segon cop, el Centre Esportiu Club de Tennis la Bisbal ha fet un gran esforç, tant des del punt de vista dels recursos humans com econòmics, per poder dur a terme aquest esdeveniment esportiu amb el màxim de garanties i professionalitat.