Notícies

Costa Brava Girona Basket 2017, més seus, més equips, més internacional

La IV edició del Torneig Internacional Costa Brava Girona Basket 2017 se celebrarà els dies 13, 14 i 15 d’abril i reunirà clubs procedents de tot el territori nacional i de fora del país, repartits entre les edats mini, infantil i cadet, en la categoria masculina i en la femenina.  La presentació del torneig que ha tingut lloc aquest matí a la Diputació de Girona ha comptat amb la presència de Carles Salgas, diputat de la Diputació de Girona; Josep Guardiola, director del CBGB’17; Xavier Santaló, representant territorial de la Federació Catalana de Bàsquet i Manel Pallàs, regidor d’esports a Vilablareix.

Enguany, el número de seus on es jugaran els partits de les diferents categories seran deu, una més que en l’edició de l’any passat, amb la novetat que s’estrenen les de Platja d’Aro i Castell d’Aro. Ambdues acolliran els partits de les categories cadet i infantil femení, que creixen en número d’equips com una de les apostes de la cita que enguany ja celebra la quarta edició.

Les seus de joc seran els pavellons de Fontajau, Palau-sacosta i Montfalgars, tots tres a la localitat de Girona; i també els pavellons de Salt, Bescanó, Quart, Vilablareix i Sant Gregori, seguint d’aquesta manera la idea inicial del torneig de convertir Girona i les poblacions del voltant en punt neuràlgic d’una competició que tornarà a superar el miler de participants, ja que és prevista la presència d’uns 950 jugadors/es i de més d’un centenar d’entrenadors/es. En total el torneig reunirà 78 equips.

El Costa Brava Girona Basket 2017 comptarà amb la presència de diversos equips base de clubs ACB i d’entitats de referència en el bàsquet estatal: UCAM Murcia, Gran Canaria, Iberostar Canarias, Askatuak, CBC Valladolid; a més de gairebé una vintena d’equips internacionals.

En aquest darrer apartat hi destaquen els conjunts alemanys de l’Ulm, Bayern Munich, Alba Berlin i Tus Lichterfelde; els holandesos del Harlem Lakers i la CBA d’Amsterdam; els italians del Dinamo Sassari; els txecs del Sokol Pisek; els lituans de l’Arvidas Sabonis i com a nota més destacada la presència de cinc equips del Hoops, un club del Líban que s’estrena a la cita gironina. Diversos dels equips esmentats tenen  representants en diferents categories.

També cal destacar equips de referència en les seves respectives zones com l’Askatuak, de Sant Sebastià; Araberri, de Vitòria; Sant Lluís, de Maó (Menorca); San Ignacio Loyola, de Pamplona; Boscos, de Ciutadella (Menorca); Evecan, de Las Palmas (Gran Canària); Sa Real, d’Eivissa; CB Molina, de Molina de Segura (Múrcia); la Salle, de Maó (Menorca); Alierta Augusto, de Saragossa; Nou Bàsquet Femení, de Castelló, o el Vila-real BC, de Vila-real.

El torneig també inclou clubs catalans de referència: UE Horta, Samà Vilanova, Montgat, Minguella, Manyanet Molins o Sant Ignasi. I en la cita no hi podia faltar el bàsquet gironí, enguany representat per Uni-GEiEG, CESET, Banyoles, Unió Girona Maristes, Bescanó i Grifeu Llançà.

 

Dies de competició

Dijous, 13 abril:

Partits fase de grups, matí i tarda.

Divendres, 14 abril:

Partits fase de grups, matí.

Partits classificatoris, tarda.

Dissabte, 15 abril:

Partits de classificació per a la final, matí.

 

Pavellons i hotels

Hotels de concentració Pavellons de joc

U16M Hotel Ibis (Girona) Fontajau, Palau-sacosta i Sant Gregori

U14M Hotel B&B (Salt) Montfalgars i Quart 

U12M Hotel B&B (Salt) Salt i Bescanó

U16F Hotel Comptat San Jorge Platja d’Aro 

U14F Hotel Comptat San Jorge Castell d’Aro

U12F Hotel Ibis (Girona) Vilablareix

 

Xarxes socials

El torneig està present a les diferents xarxes socials, on es podrà seguir tota la informació prèvia a l’inici de la cita i també la competició els dies 13, 14, 15. 

A la pàgina web del torneig també s’hi podran trobar els resultats finals dels partits, just quan aquests acabin.

Twitter: @GironaBasket

Facebook: www.facebook.com/gironabasket

Instagram: gironabasket

 

Suport institucional i privat

El Costa Brava Girona Basket 2017 compta amb el suport de diverses institucions, així com d’empreses privades que fan possible la celebració de l’esdeveniment.

La Diputació de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i l’Ajuntament de  Girona són els principals patrocinadors del Torneig, igual que també ho són les empreses Halcón Viajes, Forward, Hotel Ibis i Montjuïc Girona Internacional School.

La cita també compta amb el suport dels ajuntaments de les diferents seus on es disputa el Torneig: Bescanó, Salt, Quart, Sant Gregori, Vilablareix i Castell Platja d’Aro. A més de comptar amb el suport de diferents empreses i de la Federació Catalana de Bàsquet.