Notícies

El MIC incorpora, com a novetat, el torneig MICBasketball

Foto : El MIC incorpora, com a novetat, el torneig MICBasketball

La 17a edició del Torneig Internacional de Futbol Base MIC (Mediterranean International Cup) té una novetat destacada: la incorporació d’un torneig de bàsquet, el  MICBasketball,  que aspira a convertir-se en un referent internacional. 

La presentació gironina del MIC —dimarts es va fer a Barcelona— ha tingut lloc aquest dijous a la Sala de Cambra de l’Auditori de Girona. A l’acte hi ha assistit el president de la Diputació, Pere Vila, que ha remarcat el paper que té el MIC en el foment de l’esport entre els joves i la repercussió que suposa per a les comarques gironines acollir un esdeveniment com aquest, any rere any.  Juanjo Rovira, director del torneig, ha incidit especialment en el fet que el MICBasquetball és un projecte que fa molt que es tenia en ment i que per fi es una realitat. 

Josep Blanch, director de Banca d’Institucions de CaixaBank a Girona, ha  destacat el paper del MIC Integra, afirmant que «és una mostra més del compromís de CaixaBank i de l’Obra Social “la Caixa” amb les comarques de Girona i amb les entitats socials del territori». Josep Pujols, representant territorial de l’Esport de la Generalitat a Girona, ha destacat que «les comarques gironines es converteixen durant uns dies en la capital mundial del futbol. Un dels reptes que tenim és la promoció de l’esport i el MIC és un ambaixador». La regidora d’Esports de l’Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs, ha assegurat que «per nosaltres és un somni que el MIC arribi a la ciutat de Girona. És una gran satisfacció acollir la inauguració i les finals».

A la presentació, conduïda pel periodista Gerard Romero, també ha assistit Olga García,  jugadora del FC Barcelona femení, i Ferran Sarsanedas, jugador del Barça B. També hi han estat presents, per mitjà de videoconferència, Marc Muniesa (Stoke City) i Ivan Balliu (FC Metz), que han recordat el seu pas pel MIC fa uns anys.

Així mateix, durant la presentació s’ha anunciat que el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, presidirà la cerimònia d’inauguració del MIC, que tindrà lloc el dimecres 12 d’abril a les 6 h de la tarda a l’estadi municipal de Montilivi de Girona. 

El MICBasketball,  gran novetat

El MIC amplia aquest any el seu espai esportiu amb l’organització del primer torneig internacional de bàsquet base, el MICBasketball, que se celebrarà també en diferents poblacions de la Costa Brava entre els dies 13 i 16 d’abril de 2017, coincidint amb el torneig internacional de futbol base.

Amb vocació d’esdevenir el torneig mundial de referència del bàsquet formatiu, aplegarà en aquesta primera edició 60 equips de 7 països diferents, que competiran en les categories U16 (cadet) i U14 (infantil). Més de 600 participants, tots ells en categoria masculina i femenina, disputaran més de  140 partits que es jugaran a 12 pavellons d’11 municipis. Hi participaran equips  del nivell del FC Barcelona, Fenerbahçe SK, Divina Seguros Joventut o Herbalife Gran Canaria, i també els millors femenins, com ara l’Spar Gran Canaria, CB Snatt’s Sant Adrià o el FC Barcelona - Club Bàsquet Santfeliuenc.

L’èxit del MIC

El Torneig  torna a batre rècords de clubs, seus i països participants. La competició es disputarà a 22 municipis de la demarcació de Girona entre els dies 11 i 16 d’abril, i comptarà amb la presència de més de 280 equips de futbol, que provenen de 42 països diferents dels cinc continents. En total, es disputaran gairebé 700 partits en 33 camps de futbol gironins. L’estadi municipal de Montilivi, a Girona, acollirà per segon any consecutiu la inauguració i tres de les finals del torneig de futbol base –infantil, cadet i juvenil–, que tindran lloc el diumenge 16 d’abril al matí. Les altres tres finals –aleví F-11, aleví F-7 i juvenil-cadet femení– es jugaran al nou estadi de Palamós el dissabte 15 d’abril a la tarda.

EL MIC, que aquest any torna a comptar amb el patrocini principal de CaixaBank i la Diputació de Girona, i que incorpora  per primer any LaLiga, arriba a aquesta 17a edició defensant els mateixos valors dels seus inicis: l’esforç, la constància, el respecte i el treball en equip.  El torneig és una gran oportunitat per a tots els participants per poder conèixer altres cultures i competir amb futures estrelles del futbol mundial. En les darreres edicions, el MIC ha comptat amb la participació de grans equips, com ara la Selecció Nacional del Brasil, el FC Barcelona, el Manchester United, l’Arsenal FC, entre molts d’altres. També, grans jugadors  de primera línia actual com Leo Messi, Neymar Jr, Gerard Piqué, Sergi Roberto, Jordi Alba, Lucas Leiva, Philippe Coutinho o Sergi Busquets, han format part del MIC en la seva etapa de formació.

5 anys de MIC Integra

Enguany és el cinquè any que se celebra el MIC Integra de futbol adaptat, i ho fa amb més participació que mai. Aquest any s’obre també al bàsquet base. Tant els partits de futbol com els de bàsquet, en aquesta modalitat, es jugaran el divendres 14 d’abril a Vidreres. L’exseleccionador espanyol de futbol, Vicente del Bosque, enguany és el padrí d’aquesta competició que, amb el suport de Obra Social “la Caixa” pretén fomentar la creació d’un espai a l’imaginari esportiu per fer que aquests jugadors comptin amb una competició dedicada.

 

Olga García, padrina del MIC femení

Des del MIC sempre s’ha apostat clarament pel futbol femení. Aquest any, a més, es comptarà amb la davantera del FC Barcelona i de la selecció espanyola, Olga García, com a padrina. La competició serà d’altíssim nivell en aquesta edició, ja que la disputaran caps de cartell com ara el FC Barcelona, l’Atlético de Madrid i el Paris Saint-Germain. Recordem que la categoria que forma part del MIC en futbol femení és la de juvenil-cadet.