Notícies

Unes 1.500 noies participen a la V Jornada de l’Esport Femení “Fes un pas per l’esport”

Aquest diumenge al matí es van dur a terme activitats de 19 disciplines esportives diferents distribuïdes en diversos espais de la ciutat.

Unes 1.500 noies van participar aquest diumenge al matí a la cinquena edició de la Jornada de l’Esport Femení «Fes un pas per l’esport», que va tenir lloc a la plaça de Catalunya, a la plaça de Calvet i Rubalcaba, a la plaça de Salvador Espriu i a la llera del riu Onyar. Durant tot el matí, es van dur a terme activitats i accions de divulgació de dinou disciplines esportives diferents: hoquei sobre patins, gimnàstica rítmica, gimnàstica artística, tennis de taula, atletisme, handbol, rugbi, judo, bàsquet, piragüisme, patinatge, esgrima, voleibol, futbol, jujutsu, paleotraining, escacs, ciclisme i surf de rem.

A les 12 h, va tenir lloc a la plaça de Calvet i Rubalcaba l’acte central, en què van participar representants de les entitats esportives i de les institucions, com ara la tinenta d’alcaldia i regidora d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs, i el diputat d’Esports de la Diputació de Girona, Carles Salgas. La Jornada també inclou diverses activitats paral•leles obertes a tothom, com sessions d’harmonia, entrenaments d’alta intensitat, classes de pilates, activitats d’iniciació, tornejos o exhibicions. Com a cloenda, els alumnes d’EUSES han fet una dansa i han convidat tothom a participar-hi.

Totes les activitats han estat organitzades conjuntament per l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya a Girona, i han comptat amb la col·laboració de més de 20 entitats esportives del territori.

Els principals objectius de l’acte són potenciar la pràctica de totes les disciplines esportives i crear un espai de visualització, d’iniciació i de reconeixement; trencar estereotips envers algunes disciplines esportives considerades «no femenines»; destacar la pràctica esportiva com un espai de transmissió de valors individuals i col·lectius; reflexionar sobre els beneficis de la pràctica esportiva, els hàbits alimentaris i la qualitat de vida, i donar a conèixer esportistes destacades perquè es puguin convertir en referents quant a valors i experiències per a altres esportistes.

Per més informació visita la web: www.jornadaesportfemeni.cat