Notícies

Girona, capital del bàsquet d’elit femení

Foto : Foto: Martí Artalejo

Els proper cap de setmana Girona acollirà la seixantena edició del Campionat d’Espanya femení - Copa de Sa Majestat la Reina, un esdeveniment que reunirà els millors equips de bàsquet femení de l’Estat.

L’acte de presentació, que va tenir lloc ahir a l’Ajuntament de Girona, va comptar amb la participació de Fermí Santamaria, vicepresident de la Diputació de Girona; Josep Pujols, representant territorial de l’Esport de la Generalitat de Catalunya; Llorenç Biargé, president de l'Spar Citylift Girona; Joan Fa Busquets, president de la Federació Catalana de Bàsquet; José Antonio Montero, vicepresident executiu de la Federació Espanyola de Bàsquet, i Marta Madrenas, alcaldessa de Girona. 

Fermí Santamaria va destacar que «les comarques gironines disposen de grans professionals del món de l’esport així com d’unes condicions i instal•lacions úniques que fan que siguin triades per a la celebració de competicions d’alt nivell». Santamaría va posar com a exemple el campionat d’aquest proper cap de setmana, la competició de vela lleugera Christmas Race de Palamós, el Campionat de Windsurf de la badia de Roses o el torneig internacional de futbol base de la Costa Brava, el MIC. 

El vicepresident també va lloar que junt amb la Copa se celebri la Minicopa, «que dóna l'oportunitat a les jugadores més joves de gaudir d’una experiència única per a la seva formació tant esportiva com humana» i també va agrair a l’Spar Citylift Uni Girona la gran tasca que està duent envers la promoció del basquet gironí.