Notícies

L’estadi de Montilivi acollirà per Nadal el Catalunya-Tunísia 

L’estadi municipal de Montilivi de Girona acollirà, el proper dimecres 28 de desembre, el tradicional partit que la Selecció Catalana Absoluta de Futbol juga cada any per Nadal contra una selecció oficial. Enguany, el contrincant dels catalans serà Tunísia, amb qui ja va jugar un partit l’any 2011, que va acabar amb un empat a zero.

La presentació del partit es va fer ahir al Teatre Municipal de Girona i va comptar amb nombrosos representants del món del futbol i de l’Administració local. Fermí Santamaria, vicepresident de la Diputació de Girona i diputat de l’Àrea de Cooperació Local, va referir-se al futbol com quelcom molt més que un simple esport. «Es tracta d’un signe d’identitat de la nostra cultura i un canal per mitjà del qual els catalans expressem els nostres anhels i desitjos». El vicepresident també va agrair la col·laboració de les institucions que, juntament amb la Diputació, han fet possible que es disputi aquest amistós a la demarcació de Girona: la Federació Catalana de Futbol, la Secretaria General de l’Esport, el Girona FC, tots els clubs implicats i l’Ajuntament de Girona. 

Des del 2014, quan la selecció va jugar a Sant Mamés, aquest amistós havia tingut lloc a Barcelona (Camp Nou, Estadi Lluís Companys o Cornellà - el Prat). Així, celebrant el partit de Nadal de la FCF a Girona l’organització pretén descentralitzar les activitats que organitza.

A l’acte hi van assistir Fermí Santamaria, vicepresident de la Diputació de Girona; Carles Salgas, diputat d’Esports de la Diputació de Girona; Marta Madrenas, alcaldessa de Girona; Andreu Subies, president de la Federació Catalana de Futbol; Josep Pujols, representant territorial de la Generalitat a Girona; Delfí Geli, president del Girona FC, i Sergi González, seleccionador català absolut, a més d’altres representants institucionals.