Notícies

La Tramunbike celebra el 18è aniversari

La divuitena edició de la ja mítica cursa de bicicleta tot terreny, Tramunbike, organitzada pel club BTT Fornells, s’ha presentat avui a l’Ajuntament de Girona en un acte que ha comptat amb la participació del diputat de Cooperació Esportiva de la Diputació de Girona, Carles Salgas; la tinenta d’alcaldia i regidora d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs, i els organitzadors, Fidel Freixas i Francesc Ferragut. Salgas ha explicat que participaran a la cursa 350 corredors i ha valorat molt positivament el retorn econòmic que la competició deixarà a les comarques gironines, que es calcula que serà d’uns 90.000 euros.


La Tramunbike, que aquest any durarà tot el cap de setmana del 15 i 16 d’octubre, afronta la seva majoria d’edat fent el salt internacional com a prova de la Unió Ciclista Internacional (UCI). La cursa ha donat un pas de gegant en incloure’s com a competició puntuable per al rànquing mundial de la Mountain Bike Marathon World Series de la UCI; d’aquesta manera entra en el selecte grup de curses amb més prestigi del ciclisme de muntanya.


A cavall entre la Garrotxa, la Selva i el Gironès, la Tramunbike té un caràcter únic, marcat pels paisatges excepcionals per on transcorre. En aquesta edició, des de la Vall d’en Bas, enfilant-se per la serralada del Collsacabra, els participants de la Tramunbike descobriran un territori poc visitat pels ciclistes de muntanya.


Enguany, la cursa té com a seu principal el pavelló de Fontajau de Girona. I ha volgut ampliar les activitats organitzant conferències relacionades amb la bicicleta i programant noves activitats per als més petits, a través de la Tramunkids, que proposa una cursa federada amb tres circuits diferents per cada categoria.