Notícies

La Diputació destinarà mig milió d’euros a inversions en equipaments esportius

Foto : La Diputació destinarà mig milió d’euros a inversions en equipaments esportius

La Diputació de Girona destinarà enguany mig milió d’euros a subvencions als ajuntaments per a inversions en equipaments esportius que siguin de titularitat municipal. 

Concretament, 350.000 € es destinaran a actuacions d’adaptació a la seguretat, l’habitabilitat o la funcionalitat dels equipaments esportius existents a la demarcació de Girona. En els darrers anys la Diputació no ha tingut una línia de subvencions específica per a inversions en equipaments esportius, i per això enguany s’ha decidit impulsar-la. A la convocatòria s’han presentat 92 peticions d’ajuntaments, de les quals es podran atendre dues terceres parts. La resolució de la convocatòria l’ha aprovat la Junta de Govern en sessió del dia 2 d’agost. 

D’altra banda, i per segon any consecutiu, la Diputació tindrà una línia per a la renovació de la gespa artificial dels camps poliesportius que tinguin un mínim de deu anys d’antiguitat. Aquesta convocatòria, aprovada pel Ple en sessió del 2 d’agost, està dotada amb 150.000 €, i permetrà subvencionar 4 camps de futbol, a raó de 37.500 € per municipi. 

El vicepresident de la Diputació, Albert Piñeira, ha explicat que «després de diversos anys en què no hi ha hagut convocatòries per a inversions en equipaments esportius, el segon semestre de l’any passat ja es va fer un primer esforç destinant-hi 200.000 €, que es van destinar a la renovació de camps de gespa artificial, i enguany s’ha fet un esforç encara més significatiu amb una aportació de 500.000 € per subvencionar inversions en equipaments esportius i renovació de camps de gespa». Piñeira també ha explicat que «aquesta setantena d’actuacions subvencionades permetran una posada al dia d’una part dels equipaments esportius de la demarcació», i que «l’objectiu de la Diputació és que aquestes convocatòries puguin continuar l’any vinent, per seguir renovant i actualitzant el parc d’equipaments esportius de les comarques gironines».