Notícies

Xavi Porras i Nora Fernández, guanyadors dels Premis Girona és Esport 2016

Foto : Xavi Porras i Nora Fernández, guanyadors dels Premis Girona és Esport 2016

Ripoll va acollir ahir la festa on també es va premiar Eric Vila, Aida València, Carles Ramonet, el CPA Olot, l’Handbol Bordils i Marta Ginés.

L’atleta paralímpic Xavi Porras i la gimnasta Nora Fernández van ser guardonats ahir com a millors esportistes absoluts de la temporada 2015/16 de les comarques de Girona, en el transcurs de la gala Girona és Esport celebrada al Cinema Teatre Condal de Ripoll. El jurat dels premis també va reconèixer els mèrits dels joves esportistes Eric Vila (bàsquet) i Aida València (gimnàstica); del tècnic Carles Ramonet (handbol); el CPA Olot com a millor equip; l’Handbol Bordils com a millor club, i  Marta Ginés com a millor directiva de la temporada. A més, es va lliurar el Premi Especial Diputació de Girona a Montse Hugas, en reconeixement a la seva dilatada carrera en el món de la gimnàstica.

L’elecció dels guanyadors va anar a càrrec d’un jurat format per més d’una trentena de membres, que varen reconèixer els mèrits de Xavi Porras i Nora Fernández, i els varen atorgar el Premi Diputació de Girona.

En el cas de l’atleta, es varen premiar els èxits assolits en les diverses proves de màxim nivell fetes aquesta temporada i que entre altres coses li han permès classificar-se per als Jocs de Rio de Janeiro d’aquest estiu. En el cas de Fernández, el premi va ser pels diferents campionats assolits durant la temporada en què ha entrat de ple en el grup de treball de la Federació Espanyola de Gimnàstica, que prepara diverses cites internacionals de primer nivell.

Per la seva banda, en l’elecció d’Eric Vila com a millor esportista de promoció masculí, destaquen els diferents campionats i èxits assolits, tant amb el seu club com amb les seleccions de Catalunya i Espanya. En la categoria Promoció Femenina, Aida València va fer valer el seu currículum de triomfs i podis, assolits al llarg de la temporada en l’àmbit català i estatal.

Els Premis Girona és Esport 2016, també varen valorar la tasca feta per Carles Ramonet al capdavant del Bordils B, conjunt amb el qual ha assolit l’ascens a Primera Nacional d’handbol, fet que li ha servit per obtenir el Premi TVGI al millor entrenador de la temporada. El mateix Handbol Bordils va rebre el Premi l’Esportiu al millor club de la campanya pels diferents èxits assolits amb els equips i les seccions que té l’entitat.

Per la seva banda, el CPA Olot va rebre el Premi Diari de Girona com a millor equip de la campanya 2015/16, després de guanyar els campionats provincial, català, europeu i mundial de patinatge en grups de xou.

El Premi Ajuntament de Ripoll al millor directiu de la temporada va ser per a la presidenta del CPA Girona, Marta Ginés, que ha liderat el creixement esportiu de l’entitat en els darrers anys, reflectit enguany amb diversos èxits esportius, entre els quals hi ha el podi assolit al darrer campionat del món de patinatge en grups de xou.


Premi Especial Diputació de Girona, a Montse Hugas

El Premi Especial Diputació de Girona va ser per a Montse Hugas, i va servir per reconèixer la seva tasca de més de trenta-cinc anys com a impulsora del Salt Gimnàstic Club i també de la gimnàstica en general.

Hugas, fundadora del club saltenc el 1979, és actualment la directora tècnica de l’entitat, i ha estat la peça clau en la formació esportiva i personal de centenars de gimnastes, així com en la formació posterior com a entrenadores d’algunes d’elles. Sota la seva direcció, el Salt Gimnàstic Club s’ha convertit en un club de referència en l’àmbit català i estatal.

 
Premis Comarcals

Per segon any seguit, els Premis Girona és Esport varen lliurar també els guardons comarcals, que tenen com a objectiu el reconeixement, no només dels èxits esportius de la temporada, sinó de la tasca dels esportistes, equips, clubs, entitats o directius que treballen en benefici del mateix territori.

Així, el Premi l’Alt Empordà és Esport va ser per a Josep Buixó, vinculat durant molts anys com a directiu a l’esport de la comarca. Al Baix Empordà, el guardó va correspondre al nedador Max Martínez, pels seus diferents premis nacionals i internacionals. El guardonat de la Cerdanya va ser Toni Sanz, persona vinculada a la secció de ciclisme del Club Poliesportiu Puigcerdà; mentre que la Garrotxa reconeixia el triatleta Nan Oliveras, també un dels tres finalistes dels Premis Girona és Esport en la categoria absoluta masculina.

El Premi Gironès és Esport va ser per a Quico Nadal, sempre vinculat al món de l’hoquei patins i al FD Cassanenc; a la Selva el guardó va ser per a l’equip sènior del Club de Rem Santa Cristina de Lloret de Mar; al Pla de l’Estany es va premiar el jove pilot de motociclisme Xavier Pinsach i la guardonada del Ripollès va ser l’esquiadora Núria Pau, tant pels èxits assolits actualment com en les darreres temporades.

La tercera edició dels Premis Girona és Esport han comptat amb el suport de la Diputació de Girona, Ajuntament de Ripoll, L’Esportiu, Diari de Girona, Televisió de Girona, Federació Catalana de Futbol, Federació Catalana de Patinatge, Federació Catalana de Bàsquet, Federació Catalana d’Handbol, EUSES, Universitat de Girona, Uni Girona, GEiEG, Viatges Plaimont, Garatge Andreu, els vuits consells esportius de les comarques de Girona i diferents ajuntaments.



 
Per a més informació:
Diputació de Girona / Comunicació
comunicacio@ddgi.cat
972 185 038 / 972 185 063