Notícies

Més de 120 ciclistes participaran en la quarta edició de la Ter Bike Experience 

Foto :  
 

Més de 120 ciclistes participaran en la quarta edició de la cursa ciclista Ter Bike Experience (abans coneguda com a Repte del Ter), una marxa ciclista de resistència que transcorre al llarg de la llera del riu Ter, des del seu naixement, a Setcases, fins a la seva desembocadura, a l’Estartit. La prova és un repte esportiu de superació i companyonia que es divideix en dues rutes: l’una, d’alt nivell, i l’altra, de nivell mitjà. Totes dues tindran lloc el proper 9 de juliol, i el termini d’inscripció romandrà obert fins a l’1 de juliol.  

La ruta d’alt nivell tindrà el punt de partida a Setcases, a les 7 h, i consta d’un recorregut de 205 quilòmetres que comparteix alguns trams de l’itinerari de les vies verdes. L’organització preveu un temps de 14 hores de mitjana per cobrir el recorregut i arribar a l’Estartit, exactament al càmping Illes Medes. Aquesta prova compta amb un desnivell descendent de 2.497 metres i un d’ascendent de 1.147 metres. 

La ruta de nivell mitja s’iniciarà a Manlleu a les 10 h i acabarà també al càmping Illes Medes. Consta d’un recorregut de 127 quilòmetres, amb un desnivell descendent de 980 metres i un d’ascendent de 539 metres. Es calcula que aquesta ruta serà feta en unes 8 hores de mitjana.

La Ter Bike Experience ha estat presentada aquest matí a la Diputació de Girona en un acte que ha comptat amb l’assistència de Carles Salgas, diputat d’Esports de la Diputació; Josep Pujols, representant de la Secretaria de l’Esport a Girona; Quim Roca, president del Consorci del Ter; Ponç Feliu, gerent del Consorci del Ter; Jordi Salarich, gerent de l’empresa Sherpatour Tracks; Jordi Calsina, gerent del club Open Natura, i Josep Moradell, delegat de la Federació Catalana de Ciclisme a Girona, els quals han coincidit a destacar que la cursa no té un enfocament competitiu, sinó més aviat participatiu, de gaudi i de superació personal. Així mateix, han remarcat que la prova és una gran eina que permet promoure l’activitat física i, a la vegada, difondre turísticament el territori.

La prova, que compta amb el suport de la Diputació de Girona, la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat, el Consorci del Ter, la Diputació de Barcelona, la Federació Catalana de Ciclisme i l’Ajuntament de Manlleu, entre d’altres, està organitzada per Open Natura i Sherpatour Tracks. 

 

La Ruta del Ter

El recorregut de la cursa coincideix amb la coneguda Ruta del Ter, una ruta promoguda pel Consorci del Ter que uneix dos pols d’atracció turística com són els Pirineus i la Costa Brava, mitjançant un itinerari que segueix el curs del riu Ter i que travessa cinc comarques de Catalunya. La ruta, que es pot fer a peu o amb bicicleta, es desenvolupa al voltant dels diferents paisatges i elements culturals dels municipis per on passa. Alhora, el recorregut permet degustar una àmplia varietat gastronòmica i fer estada en diferents tipus d’allotjaments. Aquest itinerari ofereix la possibilitat de conèixer i descobrir el riu Ter des del seu naixement a Ulldeter (Setcases), a 2.200 metres, fins a la seva desembocadura al mar Mediterrani, a la gola del Ter (Torroella de Montgrí - l’Estartit). Es tracta d’un itinerari que convida a recórrer el riu amb els cinc sentits i a descobrir un territori ric en patrimoni històric i cultural i en entorn paisatgístic. 

Gran part del curs del Ter està inclòs en la xarxa Natura 2000, una xarxa d’espais naturals que té com a objectiu assegurar la preservació de les espècies i hàbitats més valuosos d’Europa. 

Més informació: http://www.terbikeexperience.com