Notícies

Les Medalles de l’Esport homenatgen el llegat esportiu de quinze gironins

Foto : Les Medalles de l’Esport homenatgen el llegat esportiu de quinze gironins

Divendres al vespre va tenir lloc la 36a edició del lliurament de les Medalles de l’Esport, que reconeixen la trajectòria d’aquelles persones de més de 60 anys que han dedicat el seu esforç a la pràctica, difusió i projecció de l’esport a les comarques gironines.

L’acte va tenir lloc al pati de les Magnòlies de la seu de la Generalitat de Catalunya a  Girona i va comptar amb la participació de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, el secretari general de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras, el representant territorial de l’Esport a Girona, Josep Pujols, i el diputat d’Esports de la Diputació de Girona, Carles Salgas.

Les Medalles de l’Esport van néixer el 1980 amb l’objectiu d’homenatjar totes aquelles persones que d’una manera anònima i desinteressada havien treballat o treballaven per l’esport. El procés per a l’obtenció d’aquest guardó s’inicia amb una convocatòria, a principis d’any, les bases de la qual es remeten a les institucions públiques i a les entitats esportives de les comarques gironines, ja que són aquestes les que han de presentar els seus candidats. Més endavant, una comissió de recompenses es reuneix per deliberar quins seran els candidats i proclamar els guardonats.

Al llarg d’aquestes trenta-sis edicions, incloent-hi la d’enguany, han rebut el guardó 593 persones d’arreu de les comarques gironines en diferents modalitats esportives.

 

Premiats

NOM COGNOMS LOCALITAT ESPORT
Carme
Barceló Gifre
Bellcaire d'Empordà Voleibol
Josep Maria Bruguer Ferrer Girona Tennis taula
Joan Cabratosa Roca Banyoles/Port de la Selva Futbol
Juan Antonio Cano Martínez Mont-ras Futbol
Francesc Espigulé Espuña Girona Atletisme
Joan Ferragutcases Massaguer Sta. Coloma de Farners Futbol
Diego García Ortuño St. Antoni de Calonge Patinatge/Hoquei patins
Martí Geis Vilar Girona   
Handbol
Xavier Ibarzábal González Girona   
Rugbi
Robert Mora Maruny Girona   
Bàsquet
Josep Pi Negre La Pera Futbol
Manel Pont Calvet Salt Ciclisme
Francesc Xavier
Ralita Marés Banyoles Rem
Carme Soms Masoliver Santa Pau Bàsquet
Pere Tur Brunsó Palamós Subaquàtiques