Notícies

La Diputació de Girona participa en la presentació de la tercera temporada del Massi-Tactic a l'elit del ciclisme femení

Foto : La Diputació de Girona participa en la presentació de la tercera temporada del Massi-Tactic a l'elit del ciclisme fem
  • El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i el diputat d'Esports, Jordi Masquef, van assistir a l'acte, que es va dur a terme al lloc de concentració del conjunt empordanès a Púbol
  • Enguany el Massi-Tactic estarà format per dotze corredores, set de les quals són estrangeres, i confia a fer un pas endavant quant a resultats

Dissabte al matí va tenir lloc la presentació del Massi-Tactic UCI Women's Team, que enguany torna a ser l'únic conjunt català que competirà en la màxima categoria del ciclisme femení de carretera. Serà el tercer any consecutiu que l'equip de Torroella de Montgrí participa en l'elit mundial.

A l'acte de presentació, que es va dur a terme al lloc de concentració del Massi Tactic a Púbol (Baix Empordà), hi van participar el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; el secretari general de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras; l'alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí; el president del Club Ciclista Baix Ter, Sergi Güell, i la corredora del Massi-Tactic Mireia Benito. També hi van assistir el diputat d'Esports de la Diputació de Girona, Jordi Masquef; el team manager del Massi-Tactic, Àngel Gonzàlez, i la resta de components de l'equip.

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, va destacar l'esforç de l'equip Massi-Tactic i del Club Ciclista Baix Ter per millorar any rere any dins de la màxima categoria ciclista femenina i, d'aquesta manera, dur «el nom de la demarcació de Girona arreu d'Europa». També va refermar el suport de la corporació en el projecte i va subratllar: «Potenciem i ajudem els projectes que, com aquest, fomenten l'esport femení i contribueixen a la igualtat i l'equitat».


Aquesta temporada 2021 el Massi-Tactic compta amb un equip més internacional que mai. De les dotze corredores de ciclisme femení que formen part del Club de Ciclisme Baix Ter, set són estrangeres. L'objectiu és fer un pas endavant i millorar els resultats respecte als anys anteriors.

Els cinc fitxatges d'aquest any són tots internacionals: la noruega Vita Heine, l'eslovena Spela Kern, l'holandesa Maaike Coljé, la britànica Emma Grant i la canadenca Olivia Baril, que s'afegeixen a les renovades Gabrielle Pilote-Fortin, del Canadà, i Agua Marina Espinola, del Paraguai. La resta de l'equip es completa amb la tarragonina Mireia Benito, l'empordanesa Mireia Trias, l'osonenca Martina Moreno, la barcelonina Patri Ortega i la gaditana Belén López, que continuen d'altres temporades. Les ciclistes, d'entre dinou i trenta-sis anys, compten amb participacions en campionats del món i en els Jocs Olímpics, i amb títols i podis en campionats i copes d'Espanya i internacionals.

Manel Gonzalo i Àngel González continuaran dirigint el Massi-Tactic, i el debut està previst per al mes de març. La intenció és disputar una trentena de curses fins al setembre en proves de l'UCI WorldTour, el primer nivell del Calendari UCI Femení, i el següent esglaó, curses internacionals i de la Copa d'Espanya i la Copa Catalana. Els desplaçaments seran per tot l'Estat espanyol i per Bèlgica, Luxemburg, Noruega, França, Itàlia i la República Txeca, i d'entre les proves World Tour destaquen la Fletxa Valona i el Tour de Flandes, en terres belgues; la nova  Itzulia Women, al País Basc; La Vuelta, a Burgos; la Ladies Tour, de Noruega, i la Ceratizit Madrid Challenge by La Vuelta.

Fundat fa trenta-un anys i primer equip femení fa deu temporades
El Club Ciclista Baix Ter, fundat el 1990, va crear el seu primer equip femení ara fa deu anys per donar projecció a tres noies de l'entitat que deixaven l'etapa de formació. Aquesta iniciativa va tenir molt bona acollida i fa tres temporades disposaven de vint-i-tres ciclistes catalanes, balears i aragoneses. Tot i la creació de l'equip UCI, el 2019, el club empordanès ha continuat apostant pel creixement del planter i segueix tenint un segon equip amateur que participarà en proves territorials. Dins de l'estructura actual, al CC Baix Ter hi ha prop de cent vint corredors i corredores, el 70 % dels quals són menors de divuit anys. Al darrere, compten amb el suport de 230 socis que participen activament durant l'any en les diferents activitats que s'organitzen.