Notícies

Inauguració de la nova variant d'Age

Foto : Foto: @emili&photographer

El dissabte 5 de maig va tenir lloc la inauguració de la nova variant d’Age. Els treballs han consistit a compactar el terreny, pavimentar el nou vial (que tindrà sis metres d’amplada), pintar la senyalització horitzontal i col·locar la senyalització vertical.

L'acte va comptar, entre d'altres, amb la participació del vicepresident de la Diputació de Girona i president de la comissió de Cooperació Local, Cultural i d'Acció Social, Xavier Soy; el diputat i alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira; el president del Consell Comarcal de la Cerdanya, Ramon Moliner; el director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments de la Generalitat, Jordi Gassió, i diversos alcaldes de la comarca i els regidors de l'equip de govern municipal.

Aquestes obres s'emmarquen dins el Pla de Millora de la Qualitat Urbana que ha endegat l'Ajuntament de Puigcerdà, i que han suposat una inversió de 37.000 €. Les obres han estat finançades principalment per l'Ajuntament i han comptat també amb una subvenció de l'Àrea de Cooperació Municipal de la Diputació de Girona.

Durant aquest mes de maig, i en el marc del Pla de Millora de la Qualitat Urbana, s'arranjaran els carrers de Saltèguet, de Notari Ortodó i de Cerdà, tots tres dins el nucli històric de Puigcerdà, i es renovarà la xarxa d'aigua dels dos primers. Aquestes actuacions també seran finançades per l'Ajuntament de Puigcerdà i la Diputació de Girona.

L’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, va destacar que es tractava d'una «actuació reclamada des de fa temps pels veïns d'Age i Vilallobent», i que «el consistori estava en deute amb el poble d'Age, en el qual no s'hi feien inversions importants des de feia temps». Així mateix, va explicar que el nou vial permetrà alliberar gran part del trànsit que ara passava pel centre d'Age i millorarà les comunicacions amb el poble de Vilallobent.

Per la seva banda, el vicepresident de la Diputació de Girona, Xavier Soy, va emfasitzar «la insistència de l'alcalde per aconseguir inversions pel municipi de Puigcerdà i per la comarca de la Cerdanya» i la necessitat que «les inversions no s'han de concentrar només en els nuclis més grans de població, sinó a tots els pobles i agregats».