Notícies

Torna el Giraconcert amb 16 actuacions simultànies aquest cap de setmana

Foto : Torna el Giraconcert amb 16 actuacions simultànies aquest cap de setmana

Després de 6 anys consecutius, el Giraconcert torna als escenaris gironins per donar a conèixer el talent dels joves estudiants de música. La gira de concerts inclou 16 actuacions que tindran lloc entre divendres i diumenge a Fornells de la Selva, Olot, Santa Coloma de Farners, Torroella de Montgrí, Breda, Girona, Banyoles i Figueres. El Conservatori de Música de Girona organitza aquesta activitat juntament amb les escoles de música d’Olot, Santa Coloma de Farners, Banyoles, Breda, Torroella de Montgrí, a més d’Aula Musical de Girona, l’Escola de Música del Gironès, La Flauta Màgica i el Casino Menestral de Figueres. Hi participen alumnes procedents de les escoles organitzadores, però també n’hi haurà d’altres d’escoles gironines, després de superar un procés de selecció. Tots tocaran en dues sales diferents el cap de setmana.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és donar una oportunitat als estudiants solistes que no participen en orquestres, a més d’oferir-los una plataforma per tocar en públic que els permeti fer un treball de superació. Gràcies a la col·laboració de les escoles organitzadores, que faciliten l’accés a una sala de la seva població, els alumnes tenen l’oportunitat d’oferir la gira de concerts. Aquesta és, a més, una manera de motivar els músics joves perquè siguin capaços de continuar estudiant i guanyar seguretat en el seu treball. Tot plegat, els permet conèixer altres alumnes amb les mateixes inquietuds i aprendre ja des de ben petits el que és fer una gira de concerts, alhora que es converteix en un espai d’enriquiment per a aquest joves estudiants de música.

Calendari de concerts

Divendres, 17 d’abril:

La Sitja de Fornells de la Selva (18.30 i 20 h) / Escola de Música d’Olot (18.30 i 20 h) / Auditori municipal de Santa Coloma de Farners (19 h) / Convent dels Agustins de Torroella de Montgrí (18.30 i 20 h)

 
Dissabte, 18 d’abril:
Centre cívic de Breda (18 i 19.30 h) / Auditori Viader de Girona (17, 18.30 i 20 h)

 
Diumenge, 19 d’abril:
Auditori de Banyoles (10.30 i 12 h) / Auditori dels Caputxins de Figueres (10.30 i 12 h)

 

Més informació:

Conservatori de Música Isaac Albéniz