Notícies

Celebrem Sant Jordi oferint-vos un llibre d'articles de Narcís-Jordi Aragó

Foto : Celebrem Sant Jordi oferint-vos un llibre d'articles de Narcís-Jordi Aragó

Avui és Sant Jordi i, malgrat la situació excepcional que estem vivint, des de la Diputació de Girona volem honorar aquesta diada oferint-vos un llibre, un recull d'articles en què el periodista i escriptor Narcís-Jordi Aragó (1932-2016) retrata més d'un centenar de personatges que han passat a la història de les comarques gironines.

Es tracta de l'obra Retrats a mitja tinta, editada l'any 2011 dins la col·lecció «Josep Pla», que aplega un conjunt d'articles escrits per Narcís-Jordi Aragó i publicats majoritàriament a la Revista de Girona. Amb la saviesa, l'elegància i la delicadesa que li eren pròpies, Aragó ressegueix el perfil de 146 figures ben diverses: prohoms notables, artistes genials, escriptores mig velades per l'oblit, estrangeres enamorades d'aquestes terres; personatges que han deixat a les terres gironines una petjada a vegades subtil i a vegades profunda, però sempre interessant.

Un Sant Jordi especial que la Diputació vol celebrar compartint amb els lectors una de les seves publicacions més particulars, un dels llibres més humanístics i més civilitzadors de Narcís-Jordi Aragó, segons paraules de l'escriptor Xavier Xargay en el pròleg del llibre. Autor de més d'una vintena d'obres sobre la història, la literatura i la societat de les terres gironines, Aragó va dirigir amb excel·lència i mestratge la Revista de Girona durant més de vint anys. Aquest és, doncs, un bon moment per recordar-lo i per difondre el seu llegat, que tant ha aportat a la cultura de casa nostra.

 

Trobareu el llibre en aquest enllaç:

Retrats a mitja tinta. Narcís-Jordi Aragó