Notícies

Homenatge a Valentí Fargnoli, avui, que fa 135 anys que va néixer

Foto : Homenatge a Valentí Fargnoli, avui, que fa 135 anys que va néixer

Una setmana més, obrim l'espai de lectura reposada, una iniciativa del Servei de Comunicació Cultural de la Diputació de Girona. Ho fem recuperant un dels treballs publicats per la Revista de Girona al llarg dels 65 anys de la seva trajectòria. Textos de qualitat per a lectors sense presses.

Les dues primeres propostes van ser per a una dona i un home que van dedicar bona part de la seva producció intel·lectual a l'escriptura: M. Àngels Anglada i Modest Prats. Ara fem un canvi de registre i la proposta d'aquesta setmana la protagonitza un dels precursors de la fotografia a les comarques gironines: Valentí Fargnoli i Ianetta (Barcelona, 1885 - Girona, 1944). I ho fem justament avui, 12 d'abril, el dia que fa 135 anys que va néixer.

La tardor passada, la Revista de Girona va dedicar el «Dossier» a Fargnoli, coincidint amb la commemoració del 75è aniversari de la seva mort. El va coordinar un expert reconegut en l'obra del fotògraf, Joan Boadas i Raset, arxiver municipal de Girona. Des de la visió multidisciplinària d'especialistes en diferents àmbits, els articles d'aquest dossier reivindiquen la figura de Fargnoli i la importància del seu llegat per conèixer la vida quotidiana a les comarques gironines de principi del segle xx. Tot plegat, a partir dels paisatges, els municipis, l'interior de les cases i les persones i els seus oficis. Un testimoni històric i documental molt valuós i un tresor per a la memòria col·lectiva que ara us convidem a llegir.

 

https://issuu.com/ddgi/docs/dossier-valenti-fargnoli-el-fotograf