Notícies

Tribut a Modest Prats, en el sisè aniversari de la seva mort

Foto : Tribut a Modest Prats, en el sisè aniversari de la seva mort

Benvingut a l'espai de lectura. Aquesta iniciativa del Servei de Comunicació Cultural de la Diputació de Girona consisteix en una proposta setmanal d'un o diversos textos de caràcter atemporal, que recuperem de la Revista de Girona o bé d'algun dels llibres que ha publicat la mateixa Diputació.

És una oportunitat per gaudir de la lectura reposada d'articles i fragments cuinats a foc lent, a partir de converses, reflexions, recerques i creacions literàries. Sense etiquetes ni clixés: simplement textos de qualitat per a lectors sense presses.

Si bé la setmana passada ens vam apropar a l'univers literari de M. Àngels Anglada, ara volem retre un tribut al capellà i filòleg Modest Prats (1936-2014) amb motiu del sisè aniversari de la seva mort. Pocs mesos després del seu traspàs, el número 285 de la Revista de Girona li va dedicar un extens reportatge coordinat per l'escriptor Josep Maria Fonalleras, en el qual es poden llegir una acumulació de testimonis sobre la vida de Modest Prats. Es tracta d'un veritable calidoscopi que ens permet contemplar-ne l'evocació personal i certificar la vàlua del seu llegat intel·lectual.

 

https://issuu.com/ddgi/docs/tribut-modest-prats-dotze-visions