Notícies

INSPAI obre una convocatòria per a la selecció del projecte expositiu del cicle Joves Fotògraf(e)s

Foto : INSPAI obre una convocatòria per a la selecció del projecte expositiu del cicle Joves Fotògraf(e

Aquest any INSPAI, Centre de la Imatge de la Diputació de Girona ha obert una convocatòria a través de la qual s’escollirà el projecte fotogràfic que conformarà la 12a edició de Joves Fotògraf(e)s de les Comarques Gironines prevista per a l’any 2013.


Una comissió d’avaluació formada per representants de la Diputació de Girona i per persones especialistes i professionals del món de la fotografia, les arts i la cultura serà l’encarregada d’escollir un projecte fotogràfic d’entre tots els que es presentin.


A partir d’avui dilluns, 10 de desembre, es pot consultar a l’apartat Joves Fotògraf(e)s del lloc web d’INSPAI (http://www.inspai.cat) la convocatòria i les bases on s’especifiquen els detalls del procés selectiu: participants, projectes, documentació, lliurament, criteris de valoració, etc.


El termini per presentar les sol·licituds és del 2 al 31 de gener, i es preveu que a partir del 15 de març es faci pública la resolució de la convocatòria.


Joves Fotògraf(e)s de la Comarques Gironines
és un dels projectes més ben consolidats del conjunt d’activitats que organitza la Diputació de Girona en matèria cultural.


Aquest projecte, impulsat per INSPAI, té per objectiu crear un espai de trobada de l’obra de fotògrafs i fotògrafes i fer-ne difusió per tal d’acostar al gran públic la fotografia des de totes les vessants. Per als autors, es persegueix la promoció i la projecció professional de la fotografia, i pel que fa als ajuntaments, institucions i entitats gironines, se’ls ofereix l’exposició itinerant perquè la programin a l‘agenda cultural.

El projecte va començar l’any 2001. Des de llavors, han estat protagonistes d’aquestes exposicions: Quim Giró, Javier Marroquin, Maria del Mar Ribot, Rafael Bosch, Eloi Bautista, Martí Artalejo, Pere de Prada, Tonyi Mateos, Elisabet Serra, i Joel López. La darrera mostra ha estat «Abandoned places» d’Alícia Rius, que ha tingut una gran acollida, que s’ha pogut veure a una vintena de municipis gironins.


Totes aquestes exposicions es poden veure a l’apartat Exposicions Virtuals del lloc web d’INSPAI.


Aquesta iniciativa de seleccionar, mitjançant una convocatòria, el projecte expositiu que formarà part de Joves Fotògraf(e)s segueix la mateixa línia iniciada fa pocs mesos per l’altre cicle d’exposicions itinerants de la Diputació, Exposicions Viatgeres, a través de la qual aquesta institució vol contribuir al foment de la cultura gironina més actual i innovadora que s’està forjant en aquest moment.