Notícies

El 58è Festival Porta Ferrada omplirà Sant Feliu de Guíxols de pop, rock, blues, jazz i cançó d'autor

Foto : Foto: organització Festival Porta Ferrada

Aquesta edició 2020, que es durà a terme del 10 de juliol al 15 d'agost a Sant Feliu de Guíxols, continua apostant per dur al municipi empordanès noms consolidats i talents emergents de l'escena internacional i nacional. Albert Piñeira ha volgut destacar que esdeveniments culturals com el Porta Ferrada «dinamitzen la cultura i l'economia de la demarcació» i, alhora, «atreuen un nou tipus de turisme cultural».

A més, el vicepresident segon de la Diputació de Girona ha assenyalat que «d'entre els nombrosos festivals estiuencs, tant gironins com de la resta del país, el de Porta Ferrada n'és el precursor». El festival, que va néixer l'any 1958, va ser el pioner en aquest format i s'ha mantingut com a referent cultural, dinàmic i obert als nous canvis i a totes les disciplines artístiques.

Enguany, l'esdeveniment compta amb una programació amb dotze exclusives internacionals, així com amb la presència d'artistes reconeguts del panorama estatal i català, tots ells centrats en els estils del pop, el rock, el blues, el jazz i la cançó d'autor. Una transversalitat d'estils i influències que obrirà la programació a un públic divers i àvid de concerts exclusius i de qualitat.

Actuaran a Porta Ferrada, per exemple, artistes internacionals com el músic Paul Weller, el cantant i pianista Jamie Cullum, el violoncel·lista croat Hauser, els mítics Simple Minds i la banda tribut a Queen número 1 del món, God Save The Queen, que tornarà a Porta Ferrada amb Champions of the World, un recorregut per tota la carrera de la mítica formació britànica. Així mateix, com a novetat, es duran a terme dues coproduccions amb el festival Guitar Bcn, amb les actuacions del guitarrista nord-americà Joe Bonamassa i la banda de rock Jethro Tull.

De l'Estat espanyol estaran presents al festival artistes de renom com Los Secretos, Coque Malla, Leiva i Amaral. De Catalunya visitaran Porta Ferrada Nil Moliner, Arnau Griso, Albert Pla i Bad Gyal, entre d'altres. També com a novetat s'ha creat la vetllada musical Espai Pop, en què actuaran artistes consolidats del pop com Two Door Cinema Club, La Casa Azul i Manel, entre d'altres. Una presència notable d'artistes del nostre país configuraran una variada i actual mostra de la música professional de casa nostra.

L'edició 2020 continua apostant pels concerts dobles i per la diversitat dels seus espais. Es tracta d'un esdeveniment molt arrelat a Sant Feliu de Guíxols, present en tots els racons del municipi (carrers, places i escenaris) i que compta amb sis espais escènics diferenciats: l'Espai Port (escenari principal), el Teatre Auditori Municipal, l'església del monestir, el Guíxols Arena (a l'esplanada de la zona esportiva Vilartagues) i el Village (punt de trobada del festival, ubicat a l'accés de l'Espai Port).

El festival està organitzat per TheProject, una de les principals promotores de concerts del país, responsable del desenvolupament i de la coordinació de festivals reconeguts com el Guitar Bcn o el Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona, entre d'altres. També com a punt destacat d'aquesta edició hi ha la renovació de TheProject en la concessió de l'organització del festival per quatre anys més.

Documentació