Notícies

Es presenta a Girona una nova edició del Programa Impulsa Cultura

Foto : Es presenta a Girona una nova edició del Programa Impulsa Cultura
La vicepresidenta Maria Àngels Planas ha intervingut en l'acte, que ha tingut lloc avui a la Casa de Cultura i que ha estat organitzat per la Fundació Catalunya Cultura

Aquest pla de formació i acompanyament gratuït de quasi un any de durada facilita que els projectes culturals accedeixin al finançament privat i aconsegueixin ser sostenibles


La Casa de Cultura ha estat l'escenari, aquest matí, de la presentació a Girona del Programa Impulsa Cultura, una iniciativa de la Fundació Catalunya Cultura que enguany torna a donar el tret de sortida amb actes a les capitals de les quatre demarcacions catalanes. La Diputació de Girona hi col·labora, i en la presentació hi ha intervingut la vicepresidenta Maria Àngels Planas, juntament amb Maite Esteve, directora de la Fundació Catalunya Cultura, Guillem Terribas i Rafel Nadal. 

El Programa Impulsa Cultura és un pla de formació i acompanyament que s'ofereix anualment i de forma gratuïta a trenta projectes culturals del territori. La Fundació Catalunya Cultura té com a finalitat crear sinergies entre el sector empresarial i les iniciatives culturals i, en aquest sentit, el programa incideix en la necessitat d'atreure l'interès de les empreses i facilitar així l'accés d'aquests projectes culturals al finançament privat. A més, els ajuda a desenvolupar de manera integral la seva estratègia perquè esdevinguin més sostenibles. 

«No hi ha cap dubte que Catalunya és un referent internacional en l'àmbit de la cultura, per la densitat de talent i creativitat que hi ha arreu del territori. Però, en contraposició i per desgràcia, són molt habituals les dificultats en el sector per accedir a recursos i aconseguir complicitats del món empresarial», ha destacat la vicepresidenta Maria Àngels Planas, que ha afegit que «des de la Diputació de Girona valorem molt aquesta tasca de la fundació, que indiscutiblement permet consolidar el teixit cultural del nostre país».

El termini per inscriure's al programa finalitza el 6 de març, i els noms dels trenta projectes seleccionats es publicaran al lloc web de la Fundació Catalunya Cultura a partir del 28 d'abril. Entre els mesos de maig i juny, aquests projectes seguiran un pla de formació col·lectiu en línia. Un cop acabada aquesta primera fase, el Comitè d'Avaluació triarà els deu projectes que accediran a la fase final, orientada a la formació específica en la capacitació per presentar el projecte davant del món empresarial. Aquest pla d'acompanyament personalitzat presencial es farà de setembre a octubre. Els deu finalistes tindran l'oportunitat de presentar públicament les seves propostes el 22 d'octubre, en la cinquena edició d'Impulsa. Tots ells optaran també al Premi Impulsa Cultura 2020, dotat amb 10.000 euros.